BAJBOKANA ZA BIVŠEG DIREKTORA: Čelnik Železare mora u zatvor!
Foto: Dragana Udovičić

Dolijao

BAJBOKANA ZA BIVŠEG DIREKTORA: Čelnik Železare mora u zatvor!

Društvo -

Član Nadzornog odbora čeličane Bojan Bojković moraće 17. jula da počne izdržavanje kazne od tri i po godine zatvora zbog ubistva dvoje ljudi

Član Nadzornog odbora „Železare Smederevo“ Bojan Bojković 17. jula mora da se javi na izdržavanje kazne od tri i po godine zatvora, saznaje Kurir!Bojković je, podsetimo, osuđen u januaru 2013. pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je sa 2,35 promila alkohola u krvi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Osam meseci nakon presude postao je izvršni direktor srpske čeličane i od tada je uspešno izbegavao robiju.Poslednji put odlazak na izdržavanje kazne odložio je u februaru, i to tako što je, osim njega, molbu da ne ide u zatvor podnela i Radna grupa za „Železaru“.Mesec dana u pritvoru- Pred Drugim osnovnim sudom protiv osuđenog Bojana Bojkovića izvršava se kazna u trajanju od tri godine i šest meseci, u koju je uračunato mesec dana, koliko je okrivljeni proveo u pritvoru, po presudi suda u Banjaluci. Izvršenje kazne je po molbi osuđenog, uz koju je podneta molba Radne grupe za „Železaru Smederevo“ 17. februara, odloženo za pet meseci - potvrdila je za Kurir predsednica Drugog osnovnog suda Ljiljana Brkić.Bojković po zakonu ima mogućnost da do tada podnese novu molbu za odlaganje kazne, o kojoj ponovo odlučuje sud. Ukoliko je ne podnese, on će za četiri dana morati da se javi na kapiji zatvora.- Bojković je kao državljanin Srbije tražio da kaznu služi u našoj državi, što mu je i omogućeno. Međutim, sve dok ima razlog koji je za sud prihvatljiv, on može da odlaže odlazak na robiju - objašnjava naš sagovornik iz Palate pravde.

Ovde se skrivao od pravde... „Železara Smederevo“
Ovde se skrivao od pravde... „Železara Smederevo“

Prema navodima presude koju je potvrdio Vrhovni sud Republike Srpske, Bojković je nesreću izazvao 3. decembra 2011. na putu Šipovo-Kupres, u stanju teškog pijanstva. On je „škodom superb“, kako je utvrđeno, prešao u suprotnu stranu kolovoza i udario u „golf 3“. Na licu mesta poginuli su vozač „golfa“ Vladimir Jović, kao i Bojkovićev saputnik Goran Stupar. U nesreći su teško povređena još tri putnika automobila u koji je bivši direktor „Železare“ udario pri brzini od 94 kilometra na sat.Zabrana vožnjeBanjalučki Okružni sud izrekao mu je i zabranu upravljanja vozilom B kategorije u roku od dve godine, koje se računaju pošto izdrži kaznu zatvora.

Sloboda za 50.000 evraSVALJIVAO KRIVICU NA POKOJNIKAKako je Kurir pisao, tokom suđenja u Republici Srpskoj, Bojković je, navodno, tvrdio da nije on bio za volanom „škode“, već njegov pokojni prijatelj. Prema izjavi jednog od svedoka, Bojković je nakon nesreće prešao na zadnje sedište automobila, pokušavajući da svali krivicu na druge. Međutim, tad je zadržan u pritvoru, a na slobodu je pušten tek pošto je platio kauciju od 50.000 evra.

Bojković bez komentaraOSTAO BEZ TEKSTAKurir je pokušao od Bojana Bojkovića da sazna da li se sprema za izdržavanje zatvorske kazne ili namerava i ovog puta da traži odlaganje, ali kad je čuo naša pitanja, on je prekinuo vezu. Zatim je prestao da se javlja na pozive, a do zaključenja ovog broja nije odgovorio ni na pitanja koje smo mu poslali SMS porukom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track