BEDA SVE VEĆA: Izgoreli grejući se na sveće
Foto: Shutterstock

Bolnice pune ljudi s opekotinama

BEDA SVE VEĆA: Izgoreli grejući se na sveće

Društvo -

Većini pacijenata isključena je struja, pa su prostorije utopljavali paleći krpe i papire. Ima i onih koji su zaspali s cigaretom, priča izvor Kurira iz KCS

Uboga sirotinja koja nema da plati struju sve više strada u požarima pokušavajući da se ugreje u ovim ledenim danima, a kao gorivo koriste zapaljene krpe, sveće ili različite vrste papira, saznaje Kurir.Naime, na odeljenju za opekotine Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u KCS, prema nezvaničnim informacijama, ne pamte ovoliki broj pacijenata s manje-više istim razlogom povreda.Jedva ga ugasiliVećina je povređena tako što su pokušavali da se ugreju u stanu, nakon što im je zbog neplaćenih dugova isključena struja.Nekolicina je pokušavala da uštedi, pa su prostorije zagrevali svećama ili paljenjem krpa u kantama. Ima i onih koji su se pijani uspavali s upaljenom cigaretom.- Uglavnom je reč o onima koji ostanu bez struje, te se na razne načine dovijaju da se ugreju. Očigledno je da nemaju novca, pa pale sveće, plin, kartone da se ugreju, a tu malo treba da dođe do požara. Priče su sve tužnije i crnje. Jednom od pacijenata pala je sveća, on je pokušao da je ugasi i dok je to gasio, upalile su se sve krpe na njemu, jedva su ga ugasili - objašnjava izvor Kurira iz Kliničkog centra Srbije.On dodaje da je nedelja za nama bila zabrinjavajuća po broju pacijenata s opekotinama.- Dovozili su nam pacijente koji su mrtvi pijani legli da spavaju s cigaretom. U četvrtak ujutro nam je stigao muškarac N. T. (58) iz Smederevske Palanke, koji je zadobio opekotine prvog, drugog i trećeg stepena. Požar je, kako nam je rečeno, izazvao cigaretom - kaže naš sagovornik i dodaje:Mukotrpno lečenje- Imamo i mnogo beskućnika koji su, po nepisanom pravilu, alkoholičari. Da bi se ugrejali, pale kartone. Ne treba mnogo da se u takvim situacijama strada. Kada nam dovedu njih i kada ih izlečimo, niko ih neće, pa onda neretko budemo i dom za beskućnike. Naš sagovornik iz KCS i ukazuje da opekotine zahtevaju dugotrajno i mukotrpno lečenje, koje opet košta sve građane Srbije.Iz Kliničkog centra juče nisu mogli da nam daju zvaničan komentar ovim povodom.

Crna statistikaDEVET STRADALIHU Beogradu je od početka godine bilo devet požara sa smrtnim ishodom, poslednji među njima bio je na Belim vodama, na Čukarici, kada je život izgubila starija muška osoba.

JELENA RAFAILOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track