Belvi Travel - dve fenomenalne destinacije uz popust od 10 odsto
Foto: Promo

Belvi Travel - dve fenomenalne destinacije uz popust od 10 odsto

Društvo -

U nedelji popusta, od 08.05. do 13.05.2017. u Belvi Travelu možete rezervisati svoje letovanje na Lefkadi ili u Pargi sa 10% popusta na smeštaj i prevoz.

LEFKADA je grčko ostrvo koje pripada grupi Jonskih ostrva. Okružena ja biserima Jonskog mora, na severu ostrvom Krf, a na jugu Kefalonijom i Itakom. Glavni grad ostrva je Lefkada koji se nalazi na krajnjem severoistoku ostrva. Od kopna je odvojeno prirodnim, dva kilometra dugačkim, uzanim moreuzom, a u novije vreme premošćenim nasipom i pontonskim mostom dužine oko 50 m..Klima na ostrvu je sredozemna sa dugim toplim letima i blagim i kišovitim zimama. Lefkadu zovu i ostrvom boja, zbog bele boja stena, šljunka i peska po kojima je ostrvo i dobilo ime (lefko-belo), koje čine da plaže imaju predivne nijanse plave boje mora, koje se mogu uporediti samo sa morima dalekih, egzotičnih destinacija. Ostrvo je prekriveno borovim rastinjem, čempresima, maslinjacima i raznobojnim cvećem.

Najznačajnije i najpopularnije turističko mesto - letovalište na ostrvu je prelepi NIDRI. Nalazi se na jugoistočnoj obali ostrva i na 17 km od glavnog grada Lefkade. Nasuprot njemu se nalaze ostrva Skorpios, Skorpidi, Maduri, Sparti i nešto dalje Meganisi. Iz Nidrija polaze brodići koji vode do ovih ostrva. Nekada malo ribarsko seoce danas je simpatičan gradić koga čini jedna dugačka ulica sa malim sokacima i sa brojnim prodavnicama, kafeterijama, tavernama, poslastičarnicama, fast food restorana i sve to po vrlo pristupačnim cenama, a obalni deo je promenada sa veoma lepim restoranima sa marinom i turističkom lukom. Mlađi turisti će svakako naći svoje mesto u nekom od muzičkih barova koji su otvoreni do jutra. Nidri je takođe jedno od glavnih stecišta za sve ljubitelje jedrenja u Jonskom moru. Zbog svoje pozicije na istočnoj obali ostrva koja uslovljava pretežno mirno more, idealno je mesto za početnike u ovom sportu. Obala je interesantna za istraživanje zbog mnogih uvučenih i skrivenih zaliva, i nekoliko ostrvca u blizini, među kojima je i ostrvo Skorpios, privatno vlasništvo poznate brodovlasničke porodice Onazis. Plaže su šljunkovito peščane, more je kristalno čisto i bez vodenih struja. U letnjem periodu voda se brzo zagreje do idealne temperature za kupanje. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, motorne čamce za obilazak ostrva, baviti se nekim od sportova na vodi. Divićete se ručno tkanim stoljnacima i haljinama po kojima su poznate domaćice sa ovog ostrva. Veliki broj taverni, restorana, kafeterija, barova i hotela će zadovoljiti svačiji ukus, bilo da želite da se opustite uz grčku muziki u nekoj od lokalnih taverni ili ste pak za uzbudljivi noćni provod u nekoj od barova i diskoteka. Turisti mogu obići celo ostrvo automobilom ili autobuskim lokalnim saobraćajem koji dobro funkcionise.

U nedelji popusta, od 08.05. do 13.05.2017. u Belvi Travelu možete rezervisati svoje letovanje na Lefkadi, u vili Metropol sa 10% popusta na smeštaj i prevoz.

PARGA je jedan od primorskih slikovitih gradova kojeg viđate na razglednicama. Nalazi se u zapadnom delu Grčke u regiji Epir u malom zalivu na obali Jonskog mora. Grad je smešten na padini, okružen šumom i maslinjacima, zapljuskuje ga Jonsko more i pravi je dragulj Epira. Ovaj neobično šarmantan grad, poznat je po zdravoj mediteranskoj klimi, planinama bujne vegetacije u zaleđu i smaragdnoj boji mora. PARGA je grad čiji koreni sežu do antičkih vremena, ali je bio i pod jakim uticajem zapadnih civilizacija i kultura. Upravo je u takvom okruženju različitih kultura, na malom prostoru, nikao gradić sa svojstvenim i jedinstvenim šarmom. Prilazeći s mora vidi se da je Parga divan mali beli grad, ušuškan u zalivu u čijem središtu je malo ostrvo Panagia (Bogorodica), udaljeno samo par desetina metara od gradske promenade ili plaže. Grad ima vidljive tragove venecijanskih, britanskih i turskih osvajača, ali su zadržali i tradicionalna epirska svojstva i gostoljubivost. Parga je “baš kompletno” letovalište i u njoj svako može pronaći nešto za sebe: gradska turistička luka, dugačka promenada uz more, dve gradske plaže, velika Valtos plaža u neposrednoj blizini grada, mnogo malih skrivenih plaža u malom skupu ostrva u zalivu, stara venecijanska gradska tvrđava iz 14. veka, izbor mnogobrojnih izleta: krstarenja, Krf, Paksi, Albanija, Lefkada, Meteori, obližnji manastiri i crkve... Između romantičnih, uzanih uličica popločanih kamenom ili kaldrmom ili na promenadi uz more, mogu se pronaći mnogobrojne tradicionalne radnje - galerije, taverne, restorani, barovi, kafeterije, ali i mirna mesta za uživanje. Grad je tokom dana miran i mediteranski opušten, a sa zalaskom sunca luka i promenada oživljava i budi se moderan, kosmopolitski duh Parge na zadovoljstvo hiljada turista. Ko jednom dođe u Pargu, uvek će joj se rado vraćati...

U nedelji popusta, od 08.05. do 13.05.2017. u Belvi Travelu možete rezervisati svoje letovanje u Pargi, u vili Dafni, sa 10% popusta na smeštaj i prevoz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track