BELVI TRAVEL – NEDELJA POPUSTA ZA LETOVANJE NA ZAKINTOSU
Foto: PR

BELVI TRAVEL – NEDELJA POPUSTA ZA LETOVANJE NA ZAKINTOSU

Društvo -

Belvi Travel vas i ove sezone vodi na Zakintos, a za rezervacije u periodu od 17. do 22.aprila možete ostvariti 10% popusta i na smeštaj i prevoz.

Zakintos (Zakynthos) biser Jonskog mora ili ostrvo kornjača, je treće po veličini i najjužnije jonsko ostrvo. Nalazi se na samo 8,5 n.m. južno od Kefalonije, i na 9,5 n.m. od Peloponeza. Zbog svoje geografske pozicije do njega se lako stiže sa drugih Jonskih ostrva, a i sa kopnenog dela Grčke. Karakteriše ga srednje mediteranska klima, sa malo kišnih dana tokom zime i dugim toplim letom koje je prigrlilo veći deo proleća i jeseni.

Zakintosu je priroda podarila blagu klimu sa velikim brojem sunčanih dana, prelepe pešćane plaže i idilične pejsaže na severu, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala i neskrivene magične zalaske sunca . Stanovništvo, njih oko 35 hiljada se uglavnom bavi agrokulturom, najvećim delom uzgajanjem maslina, vinogradarstvom, voćarstvom, ali glavna delatnost je turizam.

Plaža nadomak Laganasa, na južnom delu ostrva, je primorski nacionalni park - rezervat za mediteransku vrstu kornjača Caretta Caretta. Glavni grad Zakintosa, Zante, kako mu tepa lokalno stavništvo je najvažnija luka i administrativno sedište ostrva. Zante je jedan od našarmantnijih gradova Jonskog mora, venecijanske arhitekture, lepih građevina, brojnih muzeja, interesantnih crkava, spomenika i trgova. Iznad grada, na pošumljenom brdu - parku, nalaze se ostaci venecijsnskog zamka, a prirodni ambijent ima restorane, kafeterije i prelep vidikovac na grad, luku i okolinu.

Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio (Shipwreck) sa finim belim peskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa. Poznate i primaljive plaže Agios Nicolaos u blizini mesta Vassilikos, Banana beach, zatim vodeni sportovi, prelep pesak, prirodne plaže sa stenovitim formacijama, uvale, pećine... sve je moguće na Zakintosu... uživajte. U Belvi Travelu su za vas izabrali Argasi i Laganas.

Argasi (Argassi) Tradicionalno turističko mesto, locirano na samo 3 km od Zantea i samo 5 km od aerodroma. Smešteno je duž plaže, kojom dominiraju brojni smeštajni objekti različitih kategorija, pomešani sa raznovrsnom ponudom prodavnica, taverni, kafeterija, klubova. Raznovrsnost arhitekture mesta i zanimljiv položaj sa brežuljcima koji se spuštaju do obale, biće odličan izbor za vaš odmor.

Laganas (Laganas) Nalazi na južnoj obali ostrva, udaljen je 8 km od grada Zakintosa i 7 km od aerodroma. Laganas je najveće i najživlje letovalište na Zakintosu, sa jednom od najlepših plaža ostrva i kristalno čistim, toplim i prozirnim morem. Gradić je prepun prodavnica, butika, taverni, restorana, kafeterija, muzičkih i zabavnih klubova sa DJ programima, koji pružaju bogat noćni provod. Preporučljiv je mlađim gostima i onima kojima je blizak aktivan odmor i provod. Plaža je duga i peščana sa ležaljkama i suncobranima, jedan deo plaže je ograničen za korišćenje vodenih sportova, jer je deo obalskog rezervata na kome kornjače Caretta Caretta polažu jaja.

Belvi Travel, poseduje pažljivo birane vile u Laganasu. Vila Drosos se nalazi u centru Laganasa, ali u mirnom delu pored plaže, izuzeta od dnevne i noćne gužve i buke u Laganasu. Udaljena oko 30 m od plaže (peščana 5 km dugačka plaža Lagana sa kristalno čistim morem). Neposredno uz vilu nalazi se supermarket i veliki parking.

Vila Ionian Colors je u samom centru, neposredno do glavne ulice Laganasa. U okolini vile i glavne ulice nalaze se brojni objekti za zabavu, restorani, kafeterije, zabavni muzički klubovi, marketi. Vila je udaljena oko 150 m od plaže (peščana 5 km dugačka plaža Lagana sa kristalno čistim morem).,

Na plaži Argasija, za svoje goste, Belvi Travel je obezbedio hotel sa 3* zvezdice, Chryssi Akti, smešten na sopstvenoj uređenoj plaži sa ležaljkama u mirnom delu Argasija i sa svoje dve zgrade okružuje veliki tridesetometarski bazen sa ležaljkama, dečiji bazen i pool and beach bar. Udaljen je 300m od samog centra Argasija i 4 km od Zakintosa, glavnog grada ostrva.

Iskoristite nedelju popusta u Belvi Travelu i rezervišite svoje letovanje na Zakintosu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track