BEZ BRIGE Anđelković: Robne rezerve pune zaliha
Foto: Shutterstock/Ilustracija

I energenata i hrane

BEZ BRIGE Anđelković: Robne rezerve pune zaliha

Društvo -

BEOGRAD - U Robnim rezervama ima dovoljno zaliha - i što se tiče energenata i što se tiče hrane - izjavila je danas v. d. direktora Direkcije republičkih robnih rezervi Zorica Anđeković.

"Imali smo sada jednu opsežnu kontrolu gde su, pored kontrolne kuće, svi zaposleni bili angažovani. Kontrola je najbitnija stavka da ne bismo imali manjkove kao što se dešavalo", rekla je Anđelković.

Navodeći da je zakonom regulisano koje su to osnovne životne namirnice, ona je istakla da se one čuvaju u skladištima robnih rezorvi, a da se na tenderu biraju ovlašćeni skladištari."Imamo dovoljno namirnica, počev od pšenice, kukuruza, šećera i ulja, a novina koju smo uveli u program robnih rezervi je i voda", rekla je Anđelković.

Ona je objasnila da su robne rezerve formirane i da se uglavnom koriste za vanredne situacije u ratnim uslovima, a takođe i u nekim većim poremećajima na tržištu."Poslednjih dana, od Badnje večeri, imamo jako niske temperature i velike padavine. Da bi smo obezbedili stabilnu situaciju na terenu naručito kada je u pitanju probijanje i uklanjanje snega potrebna je nafta. Mi smo reagovali tako što smo obezbedili naftu za sve opštine u kojima je bila proglašena vanredna situacija", rekla je Anđelković.

Kako je istakla, na stalnoj su liniji sa Štabom za vanredne situacije i od kojih dobijaju obavestenje o koje su to opštine gde je kritične situacije i gde treba da se ide u besplatnu isporuku.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track