BEZ RIJALITIJA PRE 23 SATA: Javna rasprava o emitovanju programa počinje u sredu
Foto: Kurir

Trajaće najmanje 15 dana

BEZ RIJALITIJA PRE 23 SATA: Javna rasprava o emitovanju programa počinje u sredu

Društvo -
BEOGRAD - Javna rasprava o tekstu obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa počeće u sredu, 2. decembra i trajaće do 16. decembra u Srbiji, saopšteno je na sajtu Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Prema uputstvu, emiteri će biti u obavezi da rijaliti programe emituju u periodu od 23 do šest časova uz odgovarajuće tekstualno upozorenje.

Kako je ranije za agenciju Beta rekao predsednik Saveta tog tela Goran Karadžić, odluka o obavezujućem uputstvu je doneta, jer je utvrđeno da preporuku koja se primenjuje od petka, 20. novembra niko od emitera ne poštuje.

"Uputstvo će, kada stupi na snagu, biti obavezujuće. Počinje javna rasprava koja treba da traje najmanje 15 dana, posle toga uputićemo ga na mišljenje Ministarstvu kulture i informisanja i kada usvojimo onda će svi morati da ga poštuju", rekao je tada Karadžić.

Kako je navedeno na sajtu, u raspravi mogu učestvovati svi zainteresovani za funkcionisanje elektronskih medija. Tekst obavezujućeg uputstva biće postavljen na sajt REM u utorak, 1. decembra, sve primedbe i predlozi mogu se dostaviti na mejl adresu javna.rasprava@rem.rs ili poštom, a konačan tekst uputstva biće objavljen 22. decembra.

Javna rasprava u Beogradu zakazana je za 9. decembar u 12 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track