BIG BLUE: Novogodišnji doček s čarter letom do Malte - 425 evra
Foto: Promo

BIG BLUE: Novogodišnji doček s čarter letom do Malte - 425 evra

Društvo -

Šta se krije iza imena Malta? Malteški red, misteriozni vitezovi i ostalo što je poznato svima. Odgovor je – sve pobrojano je Malta. Ipak, pre svega, to je zemlja dobrog odmora i mala čarolija za turiste ljubitelje starina, umetnosti i očaravajućih panorama.

Valeta noću

Na Maltu se uglavnom odlazi leti. Greška, jer Malta je jednako atrakcija i u nekim drugim danima godine. Konkretno kada svečano obučena dočekuje turiste iz celog sveta u vreme novogodišnjih praznika. Uz sve lepote onima koji dođu biće ponuđeno i uživanje uz dobra vina, sjajne specijalitete i obilje muzike na ili u prostorima koji su samo po sebi atrkacija.

Hotel Golden tulip vivaldiAgencija Big Blue je za novogodišnje praznike obezbedila čarter let do ovog ostrva u srcu Sredozemlja. Takođe i smeštaj u odabranim hotelima na bazi noćenja s doručkom: Plevna 3*, Plaza Regency3*, Golden Tulip Vivaldi 4*, Fortina Hotel Spa & Resort 5*, Intercontinental 5, Hilton 5*.Cene petodnevnog aranžamana sa četiri noćenja kreće se već od 425 evra pa sve do 699 u zavisnosti za koji ste se hotel iz ove ponude odlučili. Doček Nove godine je individualni. Jedan od predloga je do bude pod otvorenim nebom u društvu gostiju is celog sveta….

Katedrala svetog Jovana u ValetiMaltu ili Malteški arhipelag čine tri naseljena ostrva: Malta, Gozo i Komino. Iz aviona, 93 kilometra južno od Siicilije, liči na kamen u Sredozemnom moru. Čistom i neznatno slanijem od Jadrana. Malta je i ostrvo istorije ili kako to lokalno stanovništo slikovito objašnjava „muzej na otvorenom“. Tragovi Feničana, Rimljana, Arapa, Normana, Španaca, Francuza, Britanaca ili malteških vitezova iz reda Svetog Jovana Krstitelja azbučnik su ovog prostora...Samo 380.000 stanovnika. I nekoliko gradića. Centar je Valeta sa impresivnim zidinama i bedemima boje meda. Svakako svratite do katedrale i Oratorijuma Svetog Jovana, ali i do palate vitezova. I predahnite u kafeu Cordina koji postoji još od 1837. godine.Mdina je grad tišine. Bivša prestonica Malte u kojoj danas živi samo 300 ljudi, tj. 25 najbogatijih porodica ove mediteranske države. Zatim, Sliema. Ono što su u Francuskoj Kan ili Nica, na Malti je Sliema, kako ovaj grad zovu meštani. U njemu je mnoštvo prodavnica najpoznatijih svetskih brendova koji tokom leta objavljuju rasprodaje, tako da se originalna roba može kupiti po iznenađujuće niskim cenama. To je i grad diskoteka koje garantuju lud provod.

St Julian's, MaltaA ako posle svega nabrojanog još nije jasno šta je Malta, onda vam za kraj nudimo i jednu impresiju koja je dočarava na najbolji mogući način. Dakle, Malta je nešto kao da ste u istom trenutku u Tunisu, Italiji, Grčkoj i Španiji.Ukoliko se pojavite u ovom rajskom prostoru zapamtite i ovo kako bi vaš doživljaj bio potpun. Malteški specijaliteti su: pastizzi (sa sirom), timpana (makaroni sa sirom i jajima) i fenek (zec). Vredi probati uz napomenu da malteška kuhinja ima sve odlike mediteranske, posebno siclijanske čiji je uticaj zapravo i najveći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track