BLOKADA NA BATROVCIMA  I DALJE TRAJE: Kolona kamiona duga 12 kilometara
Foto: Uprava Carina

Samo Šid otvoren za putnike

BLOKADA NA BATROVCIMA I DALJE TRAJE: Kolona kamiona duga 12 kilometara

Društvo -
Blokadu je napravilo 30 kamiona koji ne dozvoljavaju ulazak i izlazak iz Srbije i Hrvatske. Uprava granične policije na čelu sa generalom Milenkom Božovićem koja je od početka migrantske krize na našoj granici, suočava se sa najvećim bezbednosnim izazovima od svog postojanja

BEOGRAD - Kolona teretnih vozila na Batrovcima prema jutrošnjim podacima duga je 12 kilometara, saznaje Kurir.

Blokadu u međugraničnom prostoru između Batrovaca i Bajakova napravilo je 30 kamiona koji ne dozvoljavaju ulazak i izlazak iz Srbije i Hrvatske. Za putnički saobraćaj samo je otvoren prelaz Šid preko koga je u Hrvatsku dozvoljen prolaz samo automobilima i autobusima.

Prema saznanjima Kurira na granici sa Hrvatskom trenutno se nalazi 300-400 migranta. U Preševu broj je znatno kreći i prema jutrošnjim podacima on se kreće oko 2.000, a očekuje se da će iz pravca Makedonije večeras u Srbiju ući njih nekoliko hiljada.

Svi miganti idu prema Hrvatskoj, a samo su zabeleženi pojedinačni slučajevi izbeglica koje idu prema Mađarskoj i Rumuniji, a taj broj se meri desetinama.

General Milenko Božović Foto:Zorana Jevtić
General Milenko Božović Foto:Zorana Jevtić

Inače, Uprava granične policije se suočava sa najvećim bezbednosnim izazovima od svog postojanja. Sa izuzetno složenom velikom i raznovrsnom problematikom uspesno se bori. Zaštita granice, registracija migranata, rešavanja zahteva za azil, borba protiv svih oblika prekograničnog kriminala, rešavanje statusnih pitanja stranaca, borba sa krijumčarima.....Sve su to poslovi sa kojim se bori Uprava granicne policije na čijem čelu se nalazi od pre par meseci general policije Milenko Božović.

( S.Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track