BOGOLJUB KARIĆ: Kupio sam Novu TV, biće ista kao BK!
Foto: Dado Đilas

Potvrđeno pisanje Kurira o promeni vlasnika

BOGOLJUB KARIĆ: Kupio sam Novu TV, biće ista kao BK!

Društvo -
Srpski biznismen, koji je trenutno živi u Belorusiji, najavljuje da će televizija biti ista kao čuvena BK TV, a podršku je dobio od svojih bivših zaštitnih TV lica

BEOGRAD - Bogoljub Karić potvrdio je pisanje Kurira s početka februara ove godine i priznao da je postao vlasnik Nove TV!

- Kupili smo TV Novu, koja poseduje najsavremeniju opremu u Srbiji. Televizija će biti ista kao BK TV, imaće svoje autorske emisije, političke i ekonomske. Mislim da bi rad trebalo da krene u septembru - rekao je srpski biznismen s trenutnim prebivalištem u Minsku za jedan beogradski dnevni list.Ova informacija obradovala je mnoge građane, ali i nekadašnja zaštitna lica BK televizije, koji su puni reči hvale za ovaj Karićev projekat.- BK TV bila je epicentar jedne medijske, društvene i političke epohe. Uspešne generacije ljudi koji su radile na BK i stvarale je, rasle zajedno sa televizijom, vodeće su danas u medijima. Ne treba zanemariti da ta televizija i posle 10 godina od gašenja nedostaje gledaocima. Verujem da s takvom reputacijom, ali i sa novim idejama, ima priliku da zauzme značajno mesto na tržištu - rekao je Zoran Baranac, direktor informativnog programa TV Prva.S njim se slaže i voditelj i autor Vanja Bulić, koji rad na televiziji braće Karić opisuje kao najbolji period u karijeri.- U profesionalnom smislu to su bila sjajna vremena, što se tiče pune slobode koju sam kao urednik Zabave imao, kao i odnosa s gazdom. Bez razmišljanja bih prihvatio Karićev poziv da ponovo sarađujemo - kaže Bulić za Kurir.TV BK osnovana je u decembru 1994. godine i uživala je veliku popularnost. U maju 2006. godine televizija je izgubila licencu za emitovanje, a kasnije je i ugašena.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track