BRANKO RUŽIĆ ZA NJUZVIK: Vučić je gromobran, on od  Srbije pravi „one man show“
Foto: Zorana Jevtić

Potpredsednik SPS

BRANKO RUŽIĆ ZA NJUZVIK: Vučić je gromobran, on od Srbije pravi „one man show“

Društvo -
To su stvari koje govore o manjkavosti institucija, i u tom smislu razumem premijera Vučića jer kad vidi da nešto ne funkcioniše, on želi da preuzme na sebe svu odgovornost, kaže Ružić

BEOGRAD - Potpredsednik SPS Branko Ružić u intervjuu za novi Njuzvik ocenjuje da demokratske institucije u Srbiji nisu potpuno izgrađene, a da premijer Aleksandar Vučić preuzima nadležnosti nekih državnih organa.

- Mogu da primetim da je premijer Vučić uvek u najtežoj situaciji. Za svaku aferu koja na neki način dotiče njegovu stranku ili establišment koji je instalirao u Srbiji on se postavlja kao gromobran: preuzima odgovornost, pa i ingerencije nekih nadležnih organa. To ukazuje na činjenicu da demokratske institucije nisu izgrađene do kraja - smatra Ružić.To, kaže, za posledicu ima da Vučić sebe stavlja u prvi plan.- To su stvari koje govore o manjkavosti institucija, i u tom smislu razumem premijera Vučića jer kad vidi da nešto ne funkcioniše, on želi da preuzme na sebe svu odgovornost. I na taj način bez svoje volje on dolazi u situaciju „one man show“ - rekao je Ružić.O objavljivanju slike s sa Igorom Mikićem na Fejsbuku kaže da je već sve objasnio.- Dao sam sasvim jasno, politički korektno objašnjenje onoga što se desilo i uputio žaljenje zbog pogrešnog utiska koji je stvoren u javnosti. No, izgleda da, kad ja kinem, politička Srbija dobije grip, pa da ne bi nastala epidemija, hajde da stavimo tačku - veli Ružić.

Bez uvijanja... Naslovna strana novog Njuzvika
Bez uvijanja... Naslovna strana novog Njuzvika

S. Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track