BRAT OTETOG STANIĆA OČAJAN: Strahujem da će Jovici odseći glavu!

Dragan Mišić zabrinut

BRAT OTETOG STANIĆA OČAJAN: Strahujem da će Jovici odseći glavu!

Društvo -
Niko iz vlasti me ni o čemu ne obaveštava. Plašim se da će Slađanu Stanković i mog brata naći mrtve tamo u pustinji, uzdišući kaže Dragan Mišić

BEOGRAD - Iako je obećano da će se slučaj otmice dvoje Srba u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića razrešiti za 48 sati, to se nije dogodilo ni posle gotovo pet dana!Zato Dragan Mišić (57), brat otetog Jovice, strahuje da nikad više neće videti brata.

- Plašim se da mom bratu Jovici ne odseku glavu! Pratim preko medija šta se tamo dešava, može svašta da se dogodi. To su fanatici koji su na sve spremni. Mnogo smo uplašeni. Ko zna šta će biti s mojim bratom! Znam da moram da budem optimista, ali se bojim da će, što vreme više prolazi, biti sve teže spasti ih. Samo se plašim da će ih naći mrtve i da im kosti ne ostanu tamo u pustinji - uz teške uzdahe govori Dragan Mišić, koji živi u selu Makce kod Velikog Gradišta.On naglašava i da je veoma ljut što mu niko od nadležnih ništa ne javlja, pa je čak i za bratovljevu otmicu saznao iz medija.Nek mi kažu istinu- Ako već kažu da su u kontaktu sa otmičarima, neka nam kažu i nešto više, pa neka razreše ovu situaciju već jednom. Ja jesam seljak, ali nisam glup. Inače, besan sam što sam iz medija saznao da mi je brat otet. Zamislite, niko od nadležnih me nije zvao. Imaju broj, mogli su pozvati, jer nisam ja bilo ko, ja sam ipak Jovici rođeni brat - ističe Mišić i zaključuje:- Uvek sam se plašio zbog toga što je moj Jovica u Libiji, jer je tamo ratno stanje. Ubeđivao sam ga da se vrati u Srbiju, ali on se nije plašio.I Jovičina ćerka Olivera (38) strahuje za očev život. Iz minuta u minut prati šta se dešava, očekuje dobre vesti, ali je niko ni o čemu ne obaveštava. Za razgovor nije raspoložena, pa je drhtavim glasom samo izustila:

Drama još traje... Slađana Stanković oteta pre pet dana
Drama još traje... Slađana Stanković oteta pre pet dana

Pitajte vlast

- Kako mogu da se osećam? Niko mi ništa ne javlja. Strašno! Pitajte vlast šta se dešava.Podsetimo, Stepić i Stankovićeva, koji rade kao vozač i vezista u Ambasadi Srbije u Libiji, oteti su u nedelju, kada je u gradu Sabrati napadnuta kolona od tri vozila u kojoj je bio i ambasador Oliver Potežica. Tom prilikom je ranjen jedan libijski državljanin iz pratnje, a do sada niko nije preuzeo odgovornost za otmicu. Angažovane su sve bezbednosne službe, svuda su postavljeni kontrolni punktovi, a jedna osoba je uhapšena. Takođe, navodno su otmičari približno locirani.

Dušan SimeonovićSRBI, BEŽITE ODATLEDušan Simeonović, bivši ambasador u Libiji, oštro je kritikovao Vladu zbog toga što nije zatvorila ambasadu iako je to učinio veliki broj država. Bio je oštar i prema nekim potezima Potežice, koji mu je na tome zamerio. Simeonović nije želeo da otkrije o čemu su razgovarali, ali navodi da je uplašen za ambasadora.- U celoj Libiji je ratno stanje, a u tim situacijama ne bi trebalo da pripadnici našeg naroda budu tamo - naglašava on i dodaje da ne može da pretpostavi koji su motivi otmice. Kaže da je moguće da je to uradila neka amaterska kriminalna grupa, jer bi u suprotnom oteli ambasadora.

Mnogo spekulacijaUHAPŠENO JOŠ OSUMNJIČENIH?Nakon otmice uhapšena je jedna osoba, a libijska televizija objavila je juče da su slobode lišena još neka lica za koja se sumnja da bi mogla biti umešana u ovaj slučaj. Zvanične potvrde ove informacije nije bilo. Inače, tri dana nakon otmice u Tripoliju pojavile su se nove spekulacije, poput tvrdnji da su Slađana Stanković i Jovica Stepić u trenutku otmice u automobilu imali kofere pune novca. Međutim, ambasador Potežica je to odmah demantovao u dopisu.

MSPO SVEMU PITAJTE VUČIĆAMinistarstvo spoljnih poslova se ograđuje od dešavanja u Libiji i, kako kažu, kod njih se više ne mogu dobiti nikakve informacije o otmici dvoje Srba.- Za sve informacije o ovom slučaju obratite se premijeru Vučiću i Vladi. Pitanja šaljite na njihovu adresu - navode u MSP.

PremijerOBOJE SU ŽIVIPremijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je u Libiju otputovala delegacija sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Veljkom Odalovićem na čelu u kojoj su srpski obaveštajci i bezbednjaci, ali je dodao da ne može da otkrije više informacija o otmici dvoje Srba.- Oni su živi, a pregovori s raznim akterima se nastavljaju. To je sve što mogu da kažem. A Srbija će učiniti sve da spase svoje državljane - kazao je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track