BRITANSKI PRINČEVSKI PAR U SRBIJI: Nikolić poklanja Čarlsu Šekspirova dela na čirilici
Foto: AP 14 MART 2016

Kamila dobija ogledalo sa ramom

BRITANSKI PRINČEVSKI PAR U SRBIJI: Nikolić poklanja Čarlsu Šekspirova dela na čirilici

Društvo -
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pokloniće britanskom princu Čarlsu, tokom njegove posete Srbiji, sabrana dela Vilijema Šekspira, fotomonografiju o hrišćanskom nasleđu Kosova i Metohije i drvorez sa motivima Hilandara, saopšteno je iz Predsedništva.

Kako se navodi, Nikolić će princu od Velsa pokloniti ćirilično izdanje Šekspirovih dela na biblijskom papiru, sa dodatkom radova engleskog pisca koja do sada nisu bila objavljivana na srpskom jeziku.

Među protokolarnim poklonima su i fotomonografija na engleskom jeziku "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije" kao i umetnički ručni rad drvorez Marije Jovanović "Srpsko srednjevekovno nasleđe" sa motivima Hilandara.

U saopštenju se dodaje da će Čarlsova supruga Kamila od predsednika Srbije dobiti ogledalo sa ramom u drvorezu sa motivima pirotskog ćilima.

Britanski princ Čarls sa suprugom Kamilom započeće sutra dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će se sastati sa premijerom i predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem kao i sa patrijarhom SPC Irinejom.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track