BUDIMO HUMANI: Pomozimo Stefanu Vukajloviću da pobedi leukemiju
Foto: Promo

Humanitarna akcija

BUDIMO HUMANI: Pomozimo Stefanu Vukajloviću da pobedi leukemiju

Društvo -

BEOGRAD - Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Stefana Vukajlovića (31).

Stefan je zbog učestale malaksalosti i bola u Ahilovoj tetivi, posetio jednog dana lekare. Pronađen mu je tromb u nozi koji je razbijan adekvatnom terapijom. Zbog uvećane slezine, lekari su vršili razna ispitivanja, rezultati su bili sve lošiji, sve dok nije odlučeno da se radi biopsija koštane srži. Dijagnoza je: akutna leukemija.

Ovaj hrabar mladić ima redak tip leukemije koja pogađa jedan u milion slučaja. Koliko je ovaj tip leukemije redak, ukazuje i činjenica da u svetskom registru ne postoji adekvatan donator koštane srži. Do sada je imao jednu transplantaciju, a donor je bila njegova majka.Tih dana njihovoj sreći nije bilo kraja, ali nakon nekoliko meseci i prilikom rutinske kontrole, Stefanu je ustanovljeno da je došlo do porasta broja leukocita. Njegovo telo je odbilo majčinu koštanu srž.

Stefan trenutno vodi dve bitke. Prva je ta da je njegovo telo oslabilo od šest ciklusa hemoterapija i da više ne može da izdrži, a druga da sigurno postoji barem jedna osoba u svetu koja ima adekvatnu koštanu srž, ali da nije registrovana.

Pomozimo Stefanu da iz svoje najteže bitke izađe kao konačni pobednik. Upišimo 277 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski i devizni raču.

Spasimo Stefanu život! Budimo humani!

Uplati na račune:

Dinarski: 160-466009-13

Devizni: 00-540-0002029.2

IBAN: RS35160005400002029240

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track