BURNO U VOJSCI: Diković bi da smeni generale Bandića i Živaka!
Foto: Beta Emil Vas

Ko koga krivi za nesreću i zbog čega

BURNO U VOJSCI: Diković bi da smeni generale Bandića i Živaka!

Društvo -
Načelnik GŠ pokušaće da iskoristi tragediju za čistku, te da skloni dvojicu generala koji nikad nisu bili njegovi ljudi

BEOGRAD - Generali Predrag Bandić i Ranko Živak mogli bi da budu smenjeni zbog stravične nesreće, kad je prilikom pada helikoptera MI 17 poginulo sedam ljudi.

Kako Kurir saznaje, tragediju bi mogao da iskoristi načelnik Generalštaba Ljubiša Diković i realizuje davni plan da skloni Bandića i Živaka, koji nikad nisu važili za njegove ljude.- Neke strukture u Vojsci pokušavaju da od ove nesreće naprave aferu zbog koje bi se napravila čistka. Namera je da se odgovornost svali na dvojicu generala jer Diković već duže želi njihovu smenu - kaže naš izvor.Čekajte dokazeGeneral Bandić nije želeo to da komentariše, samo je kratko poručio:- Neću da komentarišem takve stvari, pogotovu kad je reč o drugima i meni. Neka bude onako kako mora, kako se utvrdi činjenicama.Ni general Diković nije bio mnogo pričljiviji:- Sve što smo imali da kažemo, rekli smo, i sve što treba da kažemo, reći ćemo kad za to dođe vreme.Analitičar Ljubodrag Stojadinović veruje da će se na generalima slomiti kola.- Bila bi velika šteta da se smeni Bandić jer je reč o biseru pilotu, vrhunskom stručnjaku, odličnom generalu, koji je časno obavljao posao. Koliko je častan pokazalo je i to što je rekao da je sam doneo odluku o poletanju i što je preuzeo komandnu odgovornost - rekao je Stojadinović.Da se u Vojsci priprema čistka nagovestio je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.- Jedino istina i iznošenje činjenica mogu razvejati svaki tračak sumnje i očuvati kredibilitet institucije od najvećeg poverenja među građanima Srbije - poručio je šef države.Predsednikov ratPredsednik je ovim rečima, kažu upućeni, direktno udario na ministra odbrane Bratislava Gašića.- Gašić je najotvoreniji kritičar predsednikovog sina Radomira Nikolića i zato Toma ima pik na njega. Ovu situaciju pokušava da iskoristi da ga diskredituje i poljulja mu poziciju - kaže naš izvor.Komentar ministra Gašić i predsednika Nikolića nismo dobili do zaključenja ovog broja.Kako saznajemo, premijer Vučić će o nesreći i odgovornosti za nju govoriti u večerašnjem intervjuu na RTS.

Lov u mutnom... Ljubiša Diković
Lov u mutnom... Ljubiša Diković

Aleksandar VučićNE DAM LONČARA I GAŠIĆAPremijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da ga niko nije konsultovao u vezi sa angažovanjem vojnog helikoptera, ali da bi i sam postupio isto.Vidim da se vodi hajka protiv ministara Gašića i Lončara, koji su hteli da spasu jedno dete. Evo, ja preuzimam odgovornost, da su me pitali, a nisu, rekao bih: „Idite, spasite to dete“. Gašića i Lončara neću da dam - rekao je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja