CARINA PREDUZELA MERE OPREZA DA SE NE POJAVI U SRBIJI: U Bar stiglo zamrznuto meso iz 1982. godine
Foto: Shutterstock

Na granici ka CG vrši se dubinska kontrola

CARINA PREDUZELA MERE OPREZA DA SE NE POJAVI U SRBIJI: U Bar stiglo zamrznuto meso iz 1982. godine

Društvo -

Uprava carina Srbije, dobila je obaveštenje od Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da su došli do informacije da je u luku Bar u Crnoj Gori stigao tovar zamrznutog mesa iz 1982. godine.

Zahvaljujući saradnji i razmeni informacija, u mogućnosti smo da odmah preduzmemo adekvatne mere iz svoje nadležnosti.

Svim carinarnicama je naloženo da preduzmu mere pojačane kontrole, kako robnog, tako i putničkog prometa sa posebnim akcentom na granične i pogranične prelaze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema APKiM.

Na graničnim prelazima prolazak tovara živog ili zamrznutog mesa ionako nije moguć, ukoliko isti ne prati propisana isprava koju izdaje granična veterinarska inspekcija.Ukoliko se, pak, radi o pokušaju krijumčarenja, pa tovar bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prelaza, dubinske kontrole.

Uprava carina Republike Srbije će kao i do sada učiniti sve što je u njenoj moći da se spreči bilo kakav pokušaj ugrožavanja bezbednosti i zdravlja građana, te će svako meso koje ne ispunjava zakonom propisane uslove, a bude otkriveno tokom pojačanih kontrola, biti oduzeto i predato u nadležnost inspektorima Uprave za veterinu na dalje postupanje, kao i do sada.

Naglašavamo da su o postojanju navedenog tovara obavešteni svi carinski službenici, kako oni koji se nalaze na prelazima, tako i specijalni mobilni timovi za suzbijanje krijumčarenja koji će pojačati aktivnosti u dubini teritorije.

Pored prepreke koju čini lično zalaganje i profesionalizam svih carinskih službenika, Uprava carina će se osloniti i na najsavremeniju tehniku, poput mobilnih skenera, zahvaljujući kojima će dalja distribucija spornog tovara biti dodatno otežana.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track