ĆERKA SRBINA OTETOG U LIBIJI: Obratili smo se i Vučiću, čekamo odgovor!
Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

Otmica srpskih državljana

ĆERKA SRBINA OTETOG U LIBIJI: Obratili smo se i Vučiću, čekamo odgovor!

Društvo -
Službenici srpske ambasade u Libiji vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić oteti su još pre mesec i po dana. Stepićeva ćerka Olivera tvrdi da ih niko iz države nije pozvao još od 11. novembra, dana kada se dogodila otmica.

- Evo već mesec i po dana nismo ni živi, ni mrtvi. Od vas novinara što nešto čujemo. Niko nas nije pozvao da nam da bilo kakvu informaciju više, sem one koju čujemo od političara da su živi. Ja verujem da su živi ali ne mogu da verujem da nas niko nije pozvao. Moj sin Borko Mihajlović pokušava na sve načine da nešto sazna o dedi Jovici, koji već 37 godina živi u Libiji. Slao je mejlove na sve moguće adrese u državi, pisao je i premijeru Aleksandru Vučiću, ali niko nam ne odgovara. Čekamo da nam bar nešto kažu, da nas nazovu, pa valjda je to ljudski - priča za Kurir Olivera Stepić.

Podsetimo, dvoje službenika Ambasade Srbije oteti su u gradu Sabrata (Sabratha) u Libiji. Na kolonu vozila, u kojoj je bio i ambasador Srbije Oliver Potežica i dvoje otetih službenika, otvorena je vatra. Oni su bili u odvojenim automobilima, od kojih je ovaj sa dvoje službenika otet. Ambasador Potežica bio je u drugom automobilu i u napadu vatrom nije povređen

Nakon toga predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Bezbednosno-informativne agencije otputovali su u Tripoli gde su od aktuelnih libijskih vlasti i njihovih službi, koje učestvuju u pregovorima oko njihovog oslobađanja, dobili čvrsta uveravanja da su oni živi i da će ubrzo biti oslobođeni.

Od tada je prošlo više od mesec dana a Slađana i Jovica još su zarobljeni a ne zna se ni ko ih drži kao taoce. Vlast u Beogradu ne saopštava uslove njihovog oslobađanja, koji kako saznajemo, ipak postoje.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track