ČIME SU ONI ZADUŽILI SRBIJU: Ove zvezde su dobile srpsko državljanstvo, a Timoti se načekao
Foto: Profimedia

Naš pasoš na ceni

ČIME SU ONI ZADUŽILI SRBIJU: Ove zvezde su dobile srpsko državljanstvo, a Timoti se načekao

Društvo -
Holivudski glumac Stiven Sigal, koji je juče postao državljanin Srbije, podsetio je Srbe na ostale poznate ličnosti koje su, proteklih godina, osetile blagodeti srpskog državljanstva.

Ovaj slavni holivudski "fajter" naše državljanstvo dobio je zahvaljujući ljubavi koju na svakom koraku iskazuje prema Srbima, i isticanju Srbije "kao svoje domovine".

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Nakon nedavne posete Beogradu, za vreme koje je sa gradonačelnikom Sinišom Malim ugovorio dugoročenu saradnju, koja, pored počasnog nastupa na beogradskom Trgu republike u novogodišnjoj noći, podrazumeva i romovisanje Srbije, Vlada Srbije je procenila da bi davanje počasnog državljanstva slavnom glumcu poboljšalo imidž naše zemlje u svetu.

To je, međutim, mnoge podsetilo na nepravedan slučaj Timotija Džona Bajforda, britanskog reditelja, scenariste i glumca, koji je u Srbiji proveo 43 godine svog života, ali se na crveni pasoš i te kako načekao.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Bajford nije imao tu sreću da državljanstvo dobije "po hitnom postupku", poput drugih zvezda koje su ovu privilegiju stekle mahom kao partneri naših državljana.

Jedna od niih je i brazilski top model Adrijana Lima, koja je "počasna Srpkinja" postala zahvaljujući tituli supruge našeg uspešnog košarkaša Marka Jarića.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovu počast doživeo je i ruski džudista Aleksej Nefedov, koji je svojevremeno bio član beogradskog kluba “Slavija”, ali i oženjen Srpskinjom.

Pre Sigala, poslednji je počasni srpski pasoš dobio brazilski fudbaler Gabrijel Kleversin Kodrova Kleo, perjanica Crvene zvezde.

Gore nabrojane svetski proslavljene ličnosti zasigurno mogu doprineti boljem imidžu naše zemlje, ali njihovo stupanje u red srpskih državljana zasigurno postavlja važno pitanje - čime su oni pasoš i zaslužili?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track