CRVENI METEOALARM! TORNADO U BEOGRADU I ŠUMADIJI: Stiže snažno nevreme i grmljavina!
Foto: Beta Emil Vas Feb 2016

Upozorenje meteorologa

CRVENI METEOALARM! TORNADO U BEOGRADU I ŠUMADIJI: Stiže snažno nevreme i grmljavina!

Društvo -

BEOGRAD - Na području čitavog Banata danas je na snazi crveni meteoalarm, odnosno najopasnije vremenske prlike.

Ovo upozorenje je izdato zbog najavljenih velikih količina padavina, dok je narandžasti zbog grmljavine. Nevreme će zahvatiti celu Srbiju, a narandžasti meteolarm na snazi je u Beogradu, Sremu, Pomoravlju i Bačkoj.

Autori ESTOFEX-a (European Storm Forecast Experiment) stavili su Banat, deo Šumadije i Podunavlja računajući i Beograd pod najviši nivo 3, što označava veliku verovatnoću za pojavu opasnih vremenskih pojava poput krupnog grada, vetra razorne moći (čak i tornada), kao i obilne kiše, navode iz Meteoplanete.

Kako se navodi u upozorenju RHMZ, tokom današnjeg dana zadržava se nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Posted by Момчило Грковић on Sunday, June 19, 2016

Lokalno se očekuju obilne padavine, a pri grmljavinskim procesima i pojava grada i olujnog vetra.

Tokom večeri i noći grmljavinski procesi praćeni pljuskovima, gradom i olujnim vetra biće posebno intenzivni na području Banata, donjeg Podunavlja, kao i u Beogradu i okolini, gde se lokalno očekuje i preko 30 mm za 3 sata.

Snažno nevreme zahvatilo je sinoć Beograd u kasnim večernjim satima, što je usled ogromne količine padavina, dovelo do potopa na ulicama, a u pojedinim delovima grada i do prekida rasvete.

U Srbiji do 22. juna obilnije padavine

RHMZ upozorio je da se na području Srbije do 22. juna očekuju obilnije padavine, a tokom večeri i noći pljuskovi uz grmljavinu, grad i olujni vetar. Do kraja današnjeg dana biće nestabilno, mestimicno sa pljuskovima i grmljavinom, a lokalno se ocekuju obilne padavine, a uz grmljavinu pojava grada i olujnog vetra.

Nepogode će biti posebno intenzivne na podrucju Banata, donjeg Podunavlja, kao i u Beogradu i okolini, gde se lokalno ocekuje i preko 30 mm za tri sata.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 28. juna, biće pretežno sunčano i toplije, posle podne i uvece sa ređom pojavom kratkotrajnog pljuska i grmljavine.

(FOTO) VALJEVO POD VODOM: Snažno nevreme potopilo centar grada!

OLUJA DONELA HAOS U BEOGRAD: Reke tekle ulicama, nisu radili semafori ni rasveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track