ČUVENI FESTIVAL I KOD NAS: Oktoberfest usred Beograda!
Foto: Dragan Kadić

Čast

ČUVENI FESTIVAL I KOD NAS: Oktoberfest usred Beograda!

Društvo -

Nemački ambasador Aksel Ditman otvorio sedmi Oktoberfest u srpskoj prestonici, a prvi koji organizuje Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija)

1 / 7 Foto: Dragan Kadić

Beograđani ni ove godine nisu morali da otputuju čak u Minhen kako bi osetili čari čuvenog nemačkog Oktoberfesta, jer je festival došao kod njih na Beogradski sajam.Sedmi Oktoberfest u Beogradu, a prvi u organizaciji zvanično osnovane Nemačko-srpske privredne komore (AHK) otvoren je sinoć svečano u šatoru između hala 5 i 13 na Beogradskom sajmu.U originalnom bavarskom ambijentu, uz nemačko i domaće točeno pivo, raznovrsnu bavarsku kuhinju, nošnje poznate kao dirndl i razna takmičenja, posetioci će osetiti originalni duh Oktoberfesta iz Minhena na srpski način.Nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman je imao čast da svečanim otvaranjem prve bačve piva ozvaniči početak festivala i tada je posetiocima poželeo odličan provod na, kako je rekao, „drugom najboljem Oktoberfestu“, posle Minhena.

- Drago mi je što je šator već pun posetilaca i što će se otvoriti Oktoberfest. Ovo veče pokazuje koliko je bitna saradnja između Srbije i Nemačke na polju ekonomije. Ovo je sedmi Oktoberfest u Beogradu, ali je ovaj važan jer je prvi u organizaciji zvanično osnovane Nemačko-srpske privredne komore - rekao je ambasador Ditman, nakon čega je čestitao svima koji su doneli važnu odluku da nemačkim preduzećima u Srbiji i njihovim srpskim partnerima preko AHK u Srbiji pruže institucionalni okvir.Zadovoljstvo što je AHK organizator Oktoberfesta iskazali su i predsednik Nemačko-srpske privredne komore dr Ronald Zeliger i direktor te organizacije Martin Knap.Posetiocima se obratila i generalna direktorka kompanije „Štil“ u Srbiji Dijana Peškir, čija firma je jedan od glavnih sponzora ove dvodnevne manifestacije na Beogradskom sajmu, najavivši nova ulaganja u Srbiji. Ditmanu je društvo pravio ambasador Austrije Johanes Ajgner.

Dejan Petrović sviraoTRUBA NA BAVARSKI NAČINZa dobro raspoloženje velikog broja gostiju pobrinuo se Dejan Petrović Big bend, koji je specijalno za ovu priliku izvodio i tradicionalne bavarske muzičke kompozicije.- Često sam na ovoj manifestaciji i uvek se lepo provedem. Nemačka hrana je izuzetno ukusna, a i atmosfera je uvek odlična - rekao je jedan od posetilaca.Takođe, gosti Oktoberfesta u Beogradu imali su mogućnost da učestvuju u takmičenju u držanju krigle i ispijanju piva.

S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track