DAČIĆ I KUBUROVIĆEVA ČESTITALI VASKRS: Neka nas ovi radosni dani pokrenu napred u bolju budućnost
Foto: Zorana Jevtić

Pristižu čestitke

DAČIĆ I KUBUROVIĆEVA ČESTITALI VASKRS: Neka nas ovi radosni dani pokrenu napred u bolju budućnost

Društvo -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Irineju, beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim velikodostojnicima i vernicima Srpske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve.

"U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da svim pripadnicima obe veroispovesti, koji slave Vaskrs, uputim srdačne čestitke", rekao je Dačić. On je dodao da je Vaskrs praznik pobede života nad smrću i simbol nade u novi početak i vere u bolje sutra.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Znamo da je vreme uvek onakvo kakvim ga mi učinimo i neka ovi radosni dani pokrenu sve nas napred u novu nadu i bolju budućnost", navodi se u njegovoj čestitki.

Zbog nas sada i ovde, ali i budućih generacija, mi moramo zaboraviti na naše različitosti i moramo raditi na dobrobit Srbije i svakog pojedinca u našoj zemlji, dodao je on.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Sa željom da sva iskušenja i izazove, kojima je bremenito naše doba, prevaziđemo u nadi, veri i ljubavi, da nas pripadnost hrišćanskom učenju spaja i povezuje, svim građanima Srbije koji ove godine slave Vaskrs i po Gregorijanskom i po Julijanskom kalendaru, želim da u miru i porodičnoj sreći, zdravlju i blagostanju proslave ovaj najveći hrišćanski praznik", naveo je Dačić.

I ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je danas svim hrišćanskim vernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Neka nas Vaskrsenje Hristovo, taj veličanstveni događaj, koji je pokrenuo i otkrio večnost svim naraštajima, nadahne i osnaži u nama neprolazne vrednosti mira, praštanja i bratske ljubavi, kako bismo složno i posvećeno radili za dobrobit našeg naroda i otadžbine", napisala je Kuburović u čestitki.

U uskršnjoj čestitki beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, Kuburović je navela da je današnje vreme prepuno različitih izazova i da Uskrs treba sve da nadahne i pokrene da sa optimizmom i odgovornošću rade za opšte dobro.

"Čestitajući vam praznik nad praznicima, iskreno želim da nas radost Uskrsa sve zajedno obasja i zasvagda nam osvetli puteve čovečnosti, mira, praštanja, međusobnog razumevanja i uvažavanja", istakla je Kuburović.Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde Mileta Radojević čestitao je Vaskrs srpskom patrijarhu, nadbiskupu beogradskom, poglavarima crkava reformacije, episkopima, biskupima, sveštenstvu, monaštvu, redovništvu i vernicima.

"Sećajući se reči vaskrslog Gospoda: ,,Ne bojte se !"(Mt. 28,10), želim da radost pobede života nad smrću bude nepresušni izvor snage u današnjem vremenu prepunom različih izazova, kako bismo bez straha uvek dali pravi odgovor na sva iskušenja i dostojno posvedočili da smo deca Božija", naveo je on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PROBALI SMO ZA VAS KUPOVNU FARBU ZA JAJA: Ako uradite NA OVAJ način, bićete ZADOVOLJNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track