Prikaži najnovije vesti
Ivica Dačić, foto marina lopicic
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

DAČIĆ O SLAVICI BURMAZOVIĆ I NJENOJ OTETOJ DECI: Lično sam premijeru Turske objasnio njen slučaj

Društvo 6

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačič izjavio je danas da je lično premijeru Turske objasnio slučaj jedne državljanke Srbije čiju je decu njihov otac odveo u Tursku bez njenog pristanka.

Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je često u kontaktu sa Slavicom Burmazović i da je razgovarao s ambasadorom Turske u Beogradu i sa ambasadorom Srbije u Ankari i tražio da se preduzmu konkretne mere.

Foto: Stefan Jokić Foto: Stefan Jokić

"Preduzeo sam sve što sam lično mogao. Lično sam premijeru Turske elaborirao njen slučaj, razgovarao sam i s ministrom spoljnih poslova i potom poslao još jedno pismo", rekao je Dačić.

Dodao je da očekuje još problema u tom slučaju, ali da se nada da će turski državni organi sprovesti presudu svojih sudova, prema kojoj deca treba da se vrate majci.

Bivši nevenčani suprug Slavice Brumazović, državljanin Turske, odveo je njihovo troje dece avgusta prošle godine bez njenog znanja i odobrenja.Majka kaže da je žrtva porodičnog nasilja, a pošto se obratila za pomoć državnim insistucijama, počela je protest ispred zgrade Vlade i poslala protestno pismo premijeru Aleksandru Vučiću.

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir