DAČIĆ: Smrt Bate Živojinovića je veliki gubitak za SPS
Foto: Nebojša Mandić

Konsultacije u predsedništvu

DAČIĆ: Smrt Bate Živojinovića je veliki gubitak za SPS

Društvo -

BEOGRAD - Lider SPS Ivica Dačić izrazio je danas najdubulje saučešće porodici Velimira Bate Živojinovića, rekavši da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za njegovu stranku i za Srbiju.

"To je veliki gubitak za našu partiju i za Srbiju", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je podsetio da je Bata Živojinović mnogo godina bio jedan od najviših funkcionera Socijalističke partije Srbije. "Ostaće velika praznina. Potrudićemo se da sve što je on uradio ne padne u zaborav", istakao je Dačić i dodao da će danas razgovarati sa porodicom glumca.

Primetivši da će se sve spekulacije i izjave u vezi sa formiranjem vlade zaboraviti za desetak dana, on je poručio da ono što je ostavio Bata Živojinović, neće nikada.

Doajen srpskog i jugoslovenskog glumišta Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22,45 sati u bolnici "Sveti Sava" u Beogradu u 83. godini života.

Upisao se u knjigu žalosti

U sedištu SPS otvorena je knjiga žalosti povodom smrti glumca Velibora Bate Zzivojinovića, a među prvima se upisao predsednik te stranke Ivica Dačić koji je poručio da je "Valter besmrtan".

"Dragi Bato, opraštam se od tebe u ime tvoje Socijalističke partije Srbije. Velika nam je čast što smo bili deo tvog života i to što si sebe nama podario. Prošli smo teške bitke. Zajedno. Valter je besmrtan! Sve dok je živa tvoja Partija!", napisao je Dačić u Knjigu žalosti.

Dačić je u sedište SPS došao vidno potresen, a nakon upisivanja u Knjigu žalosti, rekao je da je jednostavno - "Valter besmrtan".

"Batina smrt je veliki gubitak ne samo za SPS, već i za celu Srbiju i šire, jer, on je bio glumac svetskih razmera. Batino ime nije poteklo iz SPS, već je on svoje ime podario SPS-u", rekao je Dačić. Podsetio je da je Živojinović govorio da je SPS njegova partija, i da se Bata poslednji put pojavio u javnosti upravo na jednoj od sednica stranačkog vrha.

U knjigu žalosti upisali su se i funkcioneri te stranke Žarko Obradović, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović. Inače, knjiga žalosti otvorena je za sve građane koji žele da se upišu, do komemorativnog skupa u SPS-u, koji će se, pema rečima Dačića, održati najverovatnije održati u sredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track