DANAS JE DAN GRAĐEVINARA: Iz ministarstva poručuju da je period stagnacije u industriji prošlost
Foto: Shutter

Obezbeđen novac za kapitalne projekte

DANAS JE DAN GRAĐEVINARA: Iz ministarstva poručuju da je period stagnacije u industriji prošlost

Društvo -

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas građevinarima 8. avgust, Dan građevinara, ističuči da je period stagnacije u toj industriji prošlost.

Ona je u čestitki navela da je udeo građevinarstva u bruto domaćem proizvodu Srbije povećan u prethodne dve i po godine sa četiri na 5,5 odsto, a da je predviđena vrednost radova u prva četiri meseca za 68,6 odsto veća u odnosu na isti period prošle godine.

"Reformisali smo sistem izdavanja građevinskih dozvola, pa smo u maju ove godine zabeležili najviše izdatih dozvola u poslednjih deset godina. Sve ovo daje mi nadu da je ovo uzlet građevinarstva", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala i da će za Vladu ta industrija i dalje biti jedan od prioriteta, zbog čega će obezbedjivati novac za kapitalne projekte.

Građevinari u Srbiji nezadovoljni su zbog malih plata i teških uslova rada i očekuju da država efikasnije i racionalnije donosi mere za pokretanje gradjevinske proizvodnje, ocenjeno je danas na Sednici sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja