DANI SRPSKE U SRBIJI: Dodik svečano otvorio manifestaciju u Sava centru
Foto: Tanjug Milutin Marković

DANI SRPSKE U SRBIJI: Dodik svečano otvorio manifestaciju u Sava centru

Društvo -

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, večeras je u velikoj dvorani Sava centra u Beogradu, u prisustvu visokih zvaničnika Srbije i Republike Srpske, svečano otvorio manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji”

Dodik je istakao da ova manifestacija pokazuje nameru Srbije da predstavi Srpsku u svim svojim potencijalima.- A ova manifestacija je svake godine sve bogatija sa svojim sadržajima - dodao je Dodik.

Govoreći o referendumu predsednik Dodik je još jednom pozvao građane Srpske da izađu na referendum i dodao da je to njihovo pravo koje im niko ne može osporiti.

- Građani Srpske nisu avanturisti - naglasio je Dodik.

Foto: Tanjug/Milutin Marković
Foto: Tanjug/Milutin Marković

Na manifestaciji su prisutni visoki zvaničnici Srpske i Srbije, velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve i brojne ugledne ličnosti javnog i kulturnog života.Iako je zvanično otvaranje manifestacije u toku, ona je danas praktično već počela.

Premijer RS, Željka Cvijanović, i resorni ministri predstavili su privredne potencijale stranim investitorima, organizovanim u srpskoj asocijaciji privatnog kapitala SPEA.

Foto: Tanjug/Milutin Marković

Ranije danas, Srpska je predstavljena direktno Beograđanima. U Knez Mihailovoj ulici, turističku ponudu predstavili su Bijeljina, Trebinje, Bileća i Višegrad.

(rtrs)

(Foto: Tanjug/Milutin Marković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track