HAOS NA DEČJOJ KLINICI U TIRŠOVOJ: Bolesnoj bebi za doručak hleb i jogurt?
Foto: Zorana Jevtić

Skandal

HAOS NA DEČJOJ KLINICI U TIRŠOVOJ: Bolesnoj bebi za doručak hleb i jogurt?

Društvo -
Dete od 16 meseci koje se leči od upale pluća u bolnici dobilo neprimeren obrok, tvrdi roditelj, koji je sliku postavio na Tviter

BEOGRAD - Dete od 16 meseci koje se zbog bolesti leči na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj za doručak je dobilo samo jogurt i dva parčeta hleba!Ovo tvrdi jedan od roditelja čije se dete leči od upale pluća, a koji je fotografiju sa ovakvim obrokom juče postavio na Tviter.Zamenik na svadbiU nameri da proverimo istinitost informacije, ali i da dobijemo odgovor na pitanje da li je ovo primeren doručak za decu, pozvali smo direktora klinike u Tiršovoj Zorana Radojičića, koji je rekao da će odgovor moći da nam dostavi u ponedeljak kad pogleda fotografiju. Ništa rečitiji nije bio ni njegov zamenik Siniša Dučić.- Odakle vam takva informacija? Ja sam na svadbi u Bosni, nisam sada u Beogradu i ne mogu da razgovaram. Pozovite me u ponedeljak, pa ćemo o tome razgovarati - kazao je Dučić.Međutim, nutricionista Ana Vidlanović ocenjuje za Kurir da ovo nije prigodan meni za dete tog uzrasta, koje se, pritom, leči od upale pluća.Ishrana diskutabilna- Ovom detetu ne bi trebalo davati ništa mlečno jer takvi proizvodi potpomažu lučenje sekreta, koji imaju deca da plućnim problemima. Ostali deo menija trebalo bi da zavisi od više drugih faktora, kao što je, na primer, temperatura deteta. U tom slučaju, za doručak bi moralo da bude nešto vrlo lagano. Doručak bi trebalo da bude čajni i lako svarljiv. A dati samo hleb, bez ikakvog namaza, nije primereno. Inače, ishrana u Tiršovoj je uopšte diskutabilna, ali izgleda da budžet sve diktira - kaže ona.(B. K.)

Direktor neobavešten... Dr Zoran Radojičić
Direktor neobavešten... Dr Zoran Radojičić

PoražavajućeTRUDNICE DOBILE KAŠIČICU PAVLAKEPodsetimo, prošle godine je otkriveno da i porodilje širom Srbije dobijaju doručak koji nije primeren njihovim potrebama. Tako je jedna trudnica takođe fotografisala doručak koji se servira u jednom beogradskom porodilištu i to okačila na Tviter. Na fotografiji je bilo samo pola parčeta salame i kašičica pavlake, i sve to bez hleba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track