Doktorat Siniše Malog uskoro pred Senatom Univerziteta!
Foto: Zorana Jevtić

Provera

Doktorat Siniše Malog uskoro pred Senatom Univerziteta!

Društvo -
BEOGRAD - Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević izjavio je da Senat Univerziteta treba da donese pravilnik kako bi mogao da dalje radi na proveri autentičnosti doktorata gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koja je osporena pre više od godinu dana

"To je u proceduri. Sada treba da donesemo pravilnik i na tome radimo", kazao je Bumbaširević agenciji Beta, ali nije mogao da iznese više detalja.

Bumbaširević je pre mesec dana kazao da će Senat Univerziteta uskoro razmatrati izveštaj Veća naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka o doktoratu gradonačelnika.Siniša Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije" na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu. Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog, odbranjenog na FON-u, plagirano.

U međuvremenu je, prema pisanju Peščanika, časopis "Organization and Management" zbog plagijata povukao članak čiji je koautor Mali. To je jedan od dva naučna rada na osnovu kojih je Mali stekao pravo da brani svoj doktorski rad.

Veće FON-a je u oktobru prošle godine usvojilo izveštaj trojice članova komisije koja je ocenjivala doktorat Siniše Malog i potom ga dostavilo Veću naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka, a Bumbaširević je u maju rekao agenciji Beta da je izveštaj stigao u Senat.

Afera doktorskih plagijata u Srbiji izbila je u junu prošle godine nakon što su trojica naučnika iz Srbije koji rade na britanskim univerzitetima javno osporili verodostojnost doktorata aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je zvanje doktora nauka stekao na Megatrend univerzitetu.U međuvremenu je osporen i doktorat predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

N1info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track