DOMAĆINI SMO VELIKOG PROJEKTA: Srbijom će u maju prodefilovati KONJI IZ EVROPE, evo zbog čega!
Foto: Profimedia

Manifestacija

DOMAĆINI SMO VELIKOG PROJEKTA: Srbijom će u maju prodefilovati KONJI IZ EVROPE, evo zbog čega!

Društvo -

BEOGRAD - Od 8. do 24. maja Srbija će biti domaćin manifestacije "3.000 kilometara na konjima kroz Evropu", koja počinje u aprilu, a čiji je start u Grčkoj, najavio je danas jedan od organizatora te manifestacije.

Trasa kojom će konji proći kroz Srbiju duga je oko 720 kilometara a četiri čoveka i pet konja koji čine osnovnu ekipu predviđeno je da prođe 3.000 kilometara kroz Evropu, a u Srbiji će se zadržati 14 dana.

Dnevno će u proseku prelaziti oko 50 kilometara.

"Ideja ovog velikog evropskog projekta koji se u Srbiji dešava u maju je da se na konjima jaše preko 3.000 kilometara, a jedan od glavnih ciljeva te akcije je očuvanje autohtonih sorti konja, očuvanje prirode, zemljanih puteva, ali i prenošenje ljubavi prema konjima", rekli su organizatori.

Tokom trajanja ove manifestacije koja počinje u aprilu, a traje do jula, snimiće se i dokumentarni film, pa Srbija dobija priliku da se predstavi u najboljem svetlu i prikaže sve svoje prirodne lepote i potencijale.

Na ovom projektu se radi jako dugo i podršku su mu pružila planinarska udruženja, biciklistički klubovi kao i lokalne turističke organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track