DOTACIJE I SUBVENCIJE: Raspisan konkurs za projekte razvoja turizma
Foto: Profimedia

Podsticaji za promociju Srbije

DOTACIJE I SUBVENCIJE: Raspisan konkurs za projekte razvoja turizma

Društvo -
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije saopštilo je danas da raspisuje javni konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2016. godini.

Kako je objavljeno na sajtu tog ministarstva (mtt.gov.rs), konkursom su predviđeni podsticaji za promociju turističkih proizvoda i turističkih prostora, za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama.

Zahtevi za korišćenje dotacija i subvencija, kako je navedeno u konkursu, u zavisnosti od projekta podnose se do 31. marta ili do 1. oktobra 2016, a detaljnije informacije nalaze se na sajtu ministarstva.

Pravo na korišćenje sredstava imaju turističke organizacije, menadžment organizacije, privredna društva i druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada Srbije ili jedinica lokalne samouprave, a svoje projekte mogu da kandiduju i pravna lica u kojima je Srbija većinski vlasnik ili koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture za projekte razvoja, kao i nevladine organizacije.

Kako je navedeno, prilikom dodele sredstava poštovaće se kriterijumi koji se odnose na stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Srbije, prioritetnih turističkih proizvoda, turističkih prostora kao i adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu, ali i stepenom razvijenosti određene opštine.

Zahtev za korišćenje subvencija i dotacija podnosi se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina br. 22-26, Beograd, isključivo putem pošte ili pisarnice ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track