EKSPLOZIJA U TEHNIČKOM REMONTNOM ZAVODU KRAGUJEVAC: Održana komemoracija dvojici nastradalih radnika
Foto: Ministarstvo Odbrane

Tragedija

EKSPLOZIJA U TEHNIČKOM REMONTNOM ZAVODU KRAGUJEVAC: Održana komemoracija dvojici nastradalih radnika

Društvo -

KRAGUJEVAC - U Skupštini grada Kragujevca danas je održana komemoracija dvojici radnika Tehničko-remontnog zavoda (TRZ) Željku Nikoliću i Dejanu Kovačeviću, koji su poginuli 28. februara u eksploziji u tom zavodu, prilikom gašenja požara.

Komemorativnom skupu su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đordjević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, predstavnici Kragujevca, rukovodstvo TRZ, radnici Zavoda i porodica stradalih radnika.

Zamenik direktora TRZ Dragan Žunić rekao je da su se nastradali Nikolić i Kovačević zaposlili istog dana u zavodu, 10. maja 1994. i da su bili uzorni, karakterni i požrtvovani radnici.

"Nije bilo zadataka koji nisu izvršili osim poslednjeg, da prežive", rekao je Žunić.

On je poručio da će zavod s najvećom ljubavlju čuvati uspomenu na četvoricu poginulih: Nikolića, Žunića, Miroslava Perišića i Darka Kostića.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, je rekao da su se nastradali radnici TRZ tog 28. februara borili za svoj grad, fabriku, svoje kolege, hleb i svu dečicu iz okolnih naselja.

"Svojom žrtvom i hrabrošću pokazali su nam kolika je cena i kako se bori za ono što imamo koje su generacije vekovima stvarale", rekao je Nikolić.

Željko Nikolić biće sahranjen danas u 13 časova na Varoškom groblju u Kragujevcu, a sahrana Dejana Kovačevića je u subotu 18. marta u 13 časova na groblju Bozman u Kragujevcu. Miroslav Perišić je sahranjen 4. marta a Darko Kostić 5. marta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sestra radnika za kojim se traga za Kurir TV: Ne znam da li mi je brat živ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track