Femić: Kurir predmet diskreditacije jer raskrinkavamo afere vlasti
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Glavni urednik Kurira

Femić: Kurir predmet diskreditacije jer raskrinkavamo afere vlasti

Društvo -
BEOGRAD - Glavni urednik lista Kurir, Ratko Femić, izjavio je danas da je taj list predmet diskreditacije, pri čemu su zloupotrebljene bezbednosne službe, MUP Srbije i ostale državne institucije.

"Namerno izvrtanje činjenica ima za cilj da se diskredituje Kurir na svaki mogući način, čak i otvorenim lažima, jer smo se usudili da kritički pišemo o aktuelnoj vlasti i raskrinkavamo njihove afere", izjavio je Femić.

Redakcija Kurira saopštila je ranije da je podnela krivične prijave protiv dvojice muškaraca zbog pokušaja ucene i iznude novca od vlasnika tog lista i kompanije Adrija medija grupa Aleksandra Rodića.

Prema jučerašnjem saopštenju, dvojica mladića pokušala su da iznude novac za navodne tajne snimke, "čiji je deo već otkupila i prikazala jedna televizija".

Prema rečima Femića, Aleksandar Kornic koji se pojavljuje u tim snimcima, nije direktor Kurira, kako to "zlonamerno tvrde neki mediji", već je dobio otkaz još pre pet godina, upravo zbog kršenja radne discipline i nedoličnog ponašanja.

"Kako je moguće da niko nije istražio kako je nastao tajni video-snimak, ko je Kornicu nabavio opijate i omogućio mu uživanje narkotika i kako to da mladići koji su navodno prijavili slučaj policiji nisu zadržani u pritvoru zbog dilovanja droge, što je krivično delo. Insistiram da se svi aspekti ove afere istraže do kraja", rekao je Femić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track