(FOTO) BRUKA: Otcepili Kosovo u geografiji za 6. razred?!
Foto: Glas Javnosti

Šta nam deca uče

(FOTO) BRUKA: Otcepili Kosovo u geografiji za 6. razred?!

Društvo -
Na mapama u radnoj svesci koju su oni potpisali Kosovo i Metohija "uokvireni" su linijom kojom se obeležavaju spoljne državne granice suverenih zemalja.

BEOGRAD - Javno preduzeće Zavod za udžbenike, jedno od najstarijih, najuglednijih, ali i sa najdužom tradicijom izdavanja udžbenika u Srbiji, prodaje osnovcima radnu svesku iz geografije za 6. razred u kojoj je na svim geografskim mapama Kosovo otcepljeno od Srbije?!

Autori udžbenika, ali i ove radne sveske, pratećeg nastavnog sredstva uz geografiju za 6. razred osnovne škole, jesu Rada Sitarica i Milutin Tadić. Na mapama u radnoj svesci koju su oni potpisali Kosovo i Metohija "uokvireni" su linijom kojom se obeležavaju spoljne državne granice suverenih zemalja.

Foto: Zavod.co.rs Printscreen
Foto: Zavod.co.rs Printscreen

Korice udžbenika geografije za 6. razred i pripadajuće radne sveske zasad možete videti samo na sajtu Zavoda za udžbenike jer su ove dve knjige rasprodate još na početku školske godine i nemoguće ih je naći u prodaji.

Prema najavama iz medija, Zavod za udžbenike će povući dosad odštampan tiraž sa greškom i zameniti ga udžbenicima u kojim će razlika u linijama - državnim i pokrajinskim granicama - biti jasna i očigledna.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track