(FOTO) ELMU ĐUSINAC HTELI DA PRODAJU U SIRIJI: Srpske službe je spasle iz kandži prostitucije
Foto: Facebook

Ma kakav terorista

(FOTO) ELMU ĐUSINAC HTELI DA PRODAJU U SIRIJI: Srpske službe je spasle iz kandži prostitucije

Društvo -
Vehabija Enes Mešić sa kojim je ove godine Elma Đusinac (21) sklopila šerijetski brak hteo da je vodi na ratište krajem godine. Pre nje, još dve devojke odveo u Islamsku državu i ostavio ih džihadistima.
Elma Đusinac (21) iz Kosovske Mitrovice koja je pre tri dana uhapšena je u Kalesiji, u Bosni i Hercegovini, zbog sumnje da je povezana s teroristima ISIS-a nema veze sa terorizmom! Upravo su roditelji i rodbina ove devojke insistirali da bude uhapšena i vraćena kući kako ne bi završila u Islamskoj državi kao prostitutka!
- Njeni roditelji i stric koji žvi u Novom Pazaru insistirali su od nadležnih u Srbiji da im pomognemo i da je vratimo nazad. Oni nikada nisu bili taj brak a naročito kada se Elma poverila jednoj drugarici da će vehabija Enes Mešić, za koga se udala po strogim šerijetskim zakonima, planira da je vodi u Siriju. Istog trenutka familija je alarmirala policiju i tražili su da je kako znamo vratimo izvučemo iz Bosne. Inače, prema operativnim podacima kojima raspolažemo, Mešić je tokom ranijeg odlaska u Siruju tamo najverovatnije odveo još dve devojke sa Kosova. Ako se zna kakva sudbina čeka devojke koje tamo ostanu, uglavnom većina zavši kao robinje a malo njih kao borci, pretpostavljamo da bi i Elma završila u kandžama prostitucije. A porodica se upravo toga bojala - priča sagovornik Kurira iz bezbednosnih struktura.
Nju su upravo po nalogu MUP-a Srbije, priveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Elma je uhapšena zajedno sa suprugom, vehabijom i povratnikom iz Sirije, Enesom Mešićem koji je ubrzo pušten.

Vehabizam je prihvatila prošle godine u džamiji u Kosovskoj Mitrovici, u kojoj je glavni imam bio Avdija Ekrem. Odeva se po strogim šerijatskim pravilima a muža je upoznala preko društvenih mreža.

- Tek kada je počela da se dopisuje sa njim počela je tako da se oblači, da se zatvara u sebe. Na njen odlazak u Bosnu i približavanje ISIL-u upravo je uticao Mešić, koji je inače vrlo radikalan vehabija. Uostalom, on je zbog toga ranije i hapšen - dodaje izvor Kurira.
On je bio u grupi osoba koje su uhapšene 3. septembra 2014. godine u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask", zajedno sa Huseinom Bosnićem, Avdulahom Hasanovićem, Eminom Hodžićem i Ademom Karamujom.Posle tromesečnog pritvora na slobodu su pušteni svi osim Bosnića, koji je početkom ovog meseca prvostepenom presudom osuđen na sedam godina zatvora zbog podsticanja na terorističke aktivnosti u vezi s vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti i organizovanja terorističke grupe.
Elma je inače na svom Fejsbuk profilu često objavljivala statuse vezane za veru i Alaha. Ni na jednoj fotografiji koje je objavila se ne vidi ništa osim njenih očiju.
Elma Đusinac biće proterana iz Bosne i u tu zemlju neće moći da uđe najmanje pet godina.
S. Vojinović/S.Ćurčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track