(FOTO) KOLONE VOZILA DANAS ZAKRČILE KRAGUJEVAC: Veliki protest taksista, sirene odzvanjale gradom
Foto: B.v.

Protest

(FOTO) KOLONE VOZILA DANAS ZAKRČILE KRAGUJEVAC: Veliki protest taksista, sirene odzvanjale gradom

Društvo -

KRAGUJEVAC - Uz zaglušujuću buku automobilskih sirena, nekoliko desetina samostalnih taksi prevoznika u Kragujevcu protestovali su usporenom vožnjom u koloni kroz glavne ulice, a zatim su se okupili na pešačkom platou ispred zgrade gradske uprave.

Oni se bune protiv nelojalne konkurencije i, pre svega, lokalne samouprave koja, kako tvrde, ne sprovodi sopstveno Rešenje o utvrđivanju cena za obavljanje taksi prevoza, usvojeno još 12. novembra 2015. godine.

Foto: B.V.
Foto: B.V.

"Tim rešenjem gradske vlasti utvrđena je cena starta na 60 dinara u dnevnoj vožnji radnim danima, dok je cenapređenog kilometra 50 dinara. Međutim, više od 90 odsto taksista ne naplaćuju start, a cenu pređenog kilometraspuštaju na 30 - 35 dinara. Pritom, za obračun cene koriste tablete, a ne taksimetre koji su jedini zvanični merni uređaj cene taksiranja. Iako smo nebrojeno puta upozoravali na ove probleme, gradska vlast jednostavno ne sprovodi sopstveno rešenje, što nas, koji poštujemo odluku dovodi u neizdrživ položaj zbog nelojalne konkurencije", kaže Goran Milenković, predstavnik samostalnih taksista.

Foto: B.V.
Foto: B.V.

Prema zvaničnim podacima, u Kragujevcu ima oko 700 taksista sa zvaničnim legitimacijama, ali, prema tvrdnjisamostalnih taksi prevoznika, na ulicama je više od 1.500 vozila koje mnoge njihove kolege voze nelegalno.

(B.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track