FOTO KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU: Princ Mihailo se svojoj princezi Ljubici zavetovao i pred Bogom
Foto: Kurir

Sjedinili se u svetoj tajni braka...

FOTO KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU: Princ Mihailo se svojoj princezi Ljubici zavetovao i pred Bogom

Društvo -

OPLENAC - Princ Mihailo Karađorđević i njegova princeza Ljubica Ljubisavljević rekli su danas jedno drugom sudbonosno da u Crkvi svetog Đorđa na Oplencu!

1 / 7 Foto: Kurir

Posle građanskog venčanja u Londonu, oni su se danas jedno drugom na večnu ljubav zavetovali i u pravoslavnoj crkvi...

KURIR TV EKSKLUZIVNO KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU: Princ Mihailo i princeza Ljubica rekli da!

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Kada je reč o svatovima, među prvima su došli kneginja Jelisaveta i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom.

(FOTO) ONA JE NEVESTA PRINCA MIHAILA: Srpska princeza LJUBICA blistala na venčanju na OPLENCU!

Kada su u crkvu ušli Mihailo i njegova nevesta Ljubica, čuvari su je zatvorili grbom.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Posle venčanja upriličen je svadbeni prijem na Belom dvoru kojom je prisustvovalo više od 300 gostiju - članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević, kao i brojnih uglednih zvanica iz javnog života Srbije i inostranstva. Venčanju su prisustvovali Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, sa decom princem Filipom i Alison, princeza Linda Karađorđević (majka princa Mihaila), princ Đorđe Karađorđević (mladoženjin brat), princeza Falon Rajman (supruga princa Đorđa Karađorđevića), princeza Jelisaveta Karađorđević, Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije, Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i mnogi drugi.

Foto: Instagram printscreen
Foto: Instagram printscreen

Crkveni obred činodejstvovali su Njegovo Preosveštenstvo Episkop istočnoamerički G. Irinej i Njegovo Preosveštenstvo Episkop vranjski G. Pahomije i protojerej – stavrofor Petar Lukić, starešina Sabornog hrama u Beogradu.

Episkop istočnoamerički Irinej posle venčanja uzeo je cvet iz bidermajera princeze Ljubice i položio ga na grob mladoženjinog oca princa Tomislava...

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Crkveno venčanje obavljeno je u porodičnoj crkvi Karađorđevića na Oplencu.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Princ Mihailo, sin pokojnog NjKV princa Tomislava i NjKV princeze Linde oženio se farmaceutkinjom iz Beograda Ljubicom Ljubisavljević s kojom je u višegodišnjoj vezi.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Mladenci su u činu venčanja poštovali srpske običaje, ali su bili i inovativni, pa su osim u srpskoj tradicionalnoj muzici, gosti imali priliku da uživaju i u koncertu violončela dve devojčice, pobednice Republičkog takmičenja. Posluženje se zasnivalo na tradicionalnoj srpskoj hrani.

Na prijemu u Belom dvoru tom prilikom, Prestolonaslednik Aleksandar poželeo je mladencima dug i srećan zajednički život.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

„Moja je dužnost i privilegija da poželim dobrodošlicu Njenom Kraljevskom Visočanstvu princezi Ljubici u naš dom i da pozdravim roditelje mlade i mladoženje sa željom i nadom da će dobra sreća, zdravlje, sloga i porodični blagoslov pratiti novi par i naše domove, kroz njih i u njima“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar u svom govoru.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

O princu Mihailu i princezi Ljubici

Princ Mihailo Karađorđević rođen je 15. decembra 1985. u Londonu. Odrastao je u seoskom okruženju, gde je imao mnogo vremena da istražuje i zavoli prirodu. Organizovao je veliki broj humanitarnih akcija, a u nastojanju da se angažuje u pitanjima svoje zemlje nastavlja da lobira za srpske interese u svetu. Princeza Ljubica rođena je i odrasla u Beogradu, završila je master studije na Farmaceutskom fakultetu, bavi se marketingom i piše kolumne na temu zdravlja, prevencije i nege kože. Princ Mihailo šesti je u redu za nasleđivanje kraljevskog trona.

Foto: Promo
Foto: Promo

Venčanju i svadbi raduje se i Mihailov brat, princ Đorđe, koji je rekao da jedva čeka da povede kolo!

(EPK/Foto: Kurir/Instagram printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track