(FOTO) NARODNA POSLANICA INICIRALA AKCIJU: 5 novih RAČUNARA za KATASTAR Savski venac
Foto: Rep. Geodetski Zavod

Ovo je samo početak

(FOTO) NARODNA POSLANICA INICIRALA AKCIJU: 5 novih RAČUNARA za KATASTAR Savski venac

Društvo -

Predsednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu itelekomunikacije u Narodnoj skupštini Katarina Rakić prepoznala je nedostatak tehničkih sredstava i slabu infrastrukturnu opremljenost službi za katastar.

Poznajući važnost servisa koje za građane i privredu ima katastar i visoka očekivanja koje pred katastar postavlja Vlada Republike Srbije, zbog važnosti ažurnih registara o nepokretnostima za razvoj privrede i napredovanje na „Duing biznis“ listi Svetske banke, narodna poslanica Katarina Rakić inicirala je akciju za pomoć Službama za katastarne pokretnosti širom Srbije.

Akcija pomoći službama za katastar započela je donacijom pet računara sa štampačima Službi za katastar nepokretnosti Savski venac.

Načelnica Službe Lidija Milićev predstavila je predsednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije konkretne probleme sa kojima se služba svakodnevno susreće i dala predloge na koji način se konkretno i u kratkom roku može unaprediti rad službe. Došlo se do zajedničkog zaključka da se uz, relativno malo, ulaganje u računarsku opremu, može brzo značajno unaprediti usluga koja se pruža klijentima katastra.

U razgovoru sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem predsednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije i narodna poslanica Katarina Rakić iskazala je spremnost da nastavi inicijativu za računarsko i administrativno opremanje i unapređenje Republičkog geodetskog zavoda, a pre svega službi za katastarne pokretnosti, imajući u vidu da se od katastra očekuju veliki rezultati i ekspeditivnost u radu, a da zaposleni u tim službama rade u nedovoljno ili neadekvatno opremljenim kancelarijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track