(FOTO) PREPUNA KRIPTA HRAMA SVETOG SAVE: Pogledajte kako su uživali ljubitelji srpsko-ruske pesme
Foto: PR

(FOTO) PREPUNA KRIPTA HRAMA SVETOG SAVE: Pogledajte kako su uživali ljubitelji srpsko-ruske pesme

Društvo -

Kripta posvećena Svetom knezu Lazaru u spomen Hramu Svetog Save na Vračaru bila je tesna za sve poštovaoce i ljubitelje srpsko-ruske pesme.

Oni su imali prilike da uživaju u solističkom koncertu Danke Stojiljković uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije "Stanislav Binički" a pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića.

Foto: Promo
Foto: Promo

Koncertom u organizaciji Televizije "Hram" počela je svetosavska nedelja u okviru koje su Uprava Hrama Svetog Save i Televizija "Hram" pripremili bogat kulturno-umetnički program koji će narednih dana biti održan u kripti spomen Hrama Svetog Save.

Foto: Promo
Foto: Promo

Koncert je počeo uz "Tebe pojam" i Rusku molitvu, a usledile su ruske pesme poput "Večernji zvon", "Plavi šal", "Podmoskovske večeri", "Rjabinjuška" ali i srpske tradicionalne pesme "Ustani care Dušane", "Igrale se delije", "A što ti je mila kćeri", "Ovo je Srbija"... Program su svojim nastupima obogatili i Biljana Đurović, dramski umetnik; Vojislav Spasić, tenor Đorđe Čavić, kantautor i Vokalni ansambl "Arhangeli".

Foto: Promo
Foto: Promo

Tokom devedesetominutnog koncerta publika je uz horsko pevanje i burne aplauze pozdravljala Danku Stojiljković i njene goste, a koncertu su prisustvovale i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Beograda, među kojima je i bila i Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Ljubica Karađorđević, koja je istakla da je ponosna što naša prestonica može da se diči ovakvim prostorom kakav je Kripta spomen Hrama Svetog Save, u kojoj se na ovako lepim manifestacijama okuplja i krepi naš narod.

Foto: Promo
Foto: Promo

Na kraju koncerta, učesnike i brojnu publiku pozdravio je protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović, koji je blagodareći Gospodu izrazio radost što je Hram Svetog Save postao mesto velikih sabranja našeg naroda, i pozvao sve prisutne da nastave da dolaze u Hram i da nikad ne zaborave značaj sabornosti i zajedništva koji su i nas i bratski Ruski narod sačuvali kroz vekove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja