(FOTO) PUTNICI OPTUŽUJU AGENCIJU: Prvi bus se pokvario, na drugom otpao točak, a u Grčkoj NOVI ŠOK!

Noćna mora od putovanja u Paraliju

(FOTO) PUTNICI OPTUŽUJU AGENCIJU: Prvi bus se pokvario, na drugom otpao točak, a u Grčkoj NOVI ŠOK!

Društvo -

BEOGRAD - Članovi pevačkog društva "Prelo" tvrde da su im se putovanje autobosom u Grčku, gde su učestvovali na muzičkog festivalu, pretvorilo u noćnu moru.

Kako članovi ovog drutva navode u saopštenju, 23. maja ove godine krenuli su redovnom linijom Lui Travela krenuli su u Leptokariju u Grčku, na Međunarodni muzički festival.

"Po redu vožnje, polazak je trebalo da bude u 21:30 časova, na parkingu preko puta Buvljaka na Novom Beogradu. U dogovoreno vreme, autobus pod rednim brojem 2 još uvek nije stigao na polazno mesto, za razliku od drugih autobusa iste agencije koji su kretali u isto vreme ka Grčkoj. Takođe, niko od putnika nije bio obavešten o razlozima kašnjenja, kao ni kada će autobus stići, a zatim i krenuti. Nakon što je autobus stigao i smestio putnike, krenuli smo sa 36 minuta zakašnjenja, tačnije u 22:06h. Prilikom obraćanja vođe puta pri samom polasku, ni tada nismo dobili informaciju, niti izvinjenje zbog kašnjenja", navodi se u saoštenju.

Kako se dalje tvrdi, već nakon stotinak kilometara, na ulazu u Veliku Planu, kod hotela „Highway“, putnici su obavešteni da pravi pauzu od sat i po vremena."Tek na negodovanje putnika, vođa puta je rekla da je autobus pokvaren i da moramo da sačekamo novi autobus iz Beograda da nas, kako je naglasila, ne bi vraćali nazad. Put smo nastavili u 2 sata i 5 minuta, autobusom koji je bio u nižoj klasi (regstarska oznaka BG 1088-HK) u odnosu na prethodni, što se ogledalo ne samo u odnosu na kvalitet, već i u odnosu na veličinu. Sve ovo je rezultiralo time da prtljag putnika nije mogao da stane u boksove predviđene za to, već su se stvari nalazile kako po podu donjeg nivoa autobusa, tako i na jedinim izlaznim stepenicama koje su vodile na drugi sprat", navedeno je u obraćanju medijima", stoji u saopštenju.

"Na putu ka Aleksincu, ponovo smo stali, ali ovog puta u zaustavnoj traci autoputa. Misleći da ponovo ulaze novi putnici kao i nekoliko puta do tada, nismo reagovali. S obzirom da se stajanje odužilo, tražili smo objašnjenje od vođe puta. Tek na naše pitanje koji je razlog dužeg stajanja, dobili smo odgovor da ćemo tu stajati još 3-4 sata. Međutim, kako se ispred zaustavljenog autobusa nalazila pokazna tabla za benzinsku stanicu na 5km, pitali smo je zašto smo stali na sred autoputa, a ne na već pomenutoj benzinskoj stanici. Tek na naše insistiranje, dobili smo informaciju da se i ovaj autobus pokvario.

"Kada su pojedini putnici izašli iz autobusa, uključujući i članove Pevačkog društva „Prelo“, videli smo točak koji se nalazio na putu iza autobusa. Na dalje negodovanje putnika, saopšteno nam je da autobus nije pokvaren, već da je u toku vožnje otpao točak! Na veliku ljutnju putnika, vodič je pokušala da „ublaži“ situaciju rekavši da treba da budemo srećni što smo živi, zahvljujući pribranosti vozača. Nakon više od dva sata čekanja na zaustavnoj traci autoputa stigao je nov autobus iz Aleksinca autoprevoznika „Cvele“ kojim smo nastavili dalje putovanje ka Leptokariji. Po dolasku u Paraliju, gde je izašla prva grupa, putnika vodič nas je zamolila da svi putnici izađu iz autobusa i pokažu svoje kofere, jer su pomešani prilikom prelazaka iz autobusa u autobuse", tvrde putnici.

"Moramo naglasiti da su koferi bili vidno oštećeni i prljavi, ali s obzirom na to da smo svesni situacije da su isti koferi bili prebacivani dva puta, od čega je jedan bio na autoputu, zadovoljni smo što su uopšte na broju.Put od Beogada do Leptokarije trajao je 20 sati", tvrde članovi "Prela".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako će Vučić uhlebiti Nikolu Selakovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track