FRANCUSKI HUMANITARAC DOBIO SRPSKO ODLIKOVANJE: Ovo me obavezuje da još više radim za dobro Srbije
Foto: Beta Dejan Zivadinović

Zaslužio

FRANCUSKI HUMANITARAC DOBIO SRPSKO ODLIKOVANJE: Ovo me obavezuje da još više radim za dobro Srbije

Društvo -
Osnivač i direktor humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" iz Francuske Arno Gujon (30), koga je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao zlatnom medaljom za izuzetne zasluge u oblasti humanitarnih delatnosti, rekao je da mu je izuzetna čast što je odlikovan za decenijski humanitarni rada na Kosovu i Metohiji.

"Ovo odlikovanje mnogo mi znači, ali znači i drugima, volonterima, donatorima i svima koji su nas u jednom trenutku podržali u našoj misiji. Ovo priznanje mi daje dodatnu motivaciju za dalji rad i predstavlja veliku odgovornost, koja me obavezuje da radim još više i bolje za dobrobit ove zemlje", rekao je Gujon.

Organizacija "Solidarnost za Kosovo" saopštila je da broji više od 10.000 donatora iz cele Francuske i oko 30 volontera koji učestvuju u radu ove organizacije.

Od 2004. godine, kada je osnovana, ova organizacija je obezbedila više od 38 humanitarnih konvoja čija vrednost prelazi 2,5 miliona evra, renovirala je 20 škola u enklavama na Kosovu i Metohiji, finansirala izgradnju više poljoprivrednih objekata (farme, štale, mlekare, plastenike...), bila je aktivna i u pomoći porodilištima i manastirima, deci i starcima.

Arno Gujon, koji se preselio iz rodne Francuske u Srbiju pre četiri godine, dobio je srpsko državljanstvo u maju prošle godine i autor je knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji", u izdanju Službenog Glasnika, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track