Gašić: Izgubili smo najbolje pilote!

Nemerljiv gubitak

Gašić: Izgubili smo najbolje pilote!

Društvo -
Ti piloti su leteli u operacijama spasavanja širom Srbije a letelica kojom su upravljali je bila jedna od najboljih u sastavu VS, rekao je ministar odbrane

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić ocenio je danas da su piloti koji su poginuli u padu helikoptera koji je prevozio životno ugroženu bebu iz Raške u Beograd, bili najbolji piloti koje je Vojska Srbije imala.

"Njihova pogibija je nemerljiv gubitak za nas. Ti piloti su leteli u operacijama spasavanja širom Srbije a letelica kojom su upravljali je bila jedna od najboljih u sastavu VS, namenjena operacijama traganja i spasavanja i opremljena svim uređajima za letenje noću i u složenim uslovima", kazao je Gašić na vanrednoj sednici Vlade Srbije.

Prema rečima premijera Aleksandra Vučića, u udesu helikoptera stradali su pripadnici Vojske Srbije major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukelić, Nebojša Trajić i Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara, kao i beba iz porodice Ademović. Vlada je tom prilikom proglasila nedelju, 15. mart danom žalosti u Srbiji zbog pogibije sedam osoba u padu helikoptera VS kod aerodroma "Nikola Tesla".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track