Gašić: Za remont aviona izdvojeno 600 miliona dinara
Foto: Dragana Udovicic

Ministar odbrane

Gašić: Za remont aviona izdvojeno 600 miliona dinara

Društvo -
Ministar je podsetio da Tužilaštvo pravi izveštaj o padu helikoptera kada je poginulo sedam osoba, a na osnovu izveštaja dve komisije koji su i objavljeni na sajtu Ministarstva

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije je potrošilo 21,6 odsto novca iz ovogodisčnjeg budžeta, izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić u Skupštini Srbije. Predstavljajući u skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove izveštaj o radu Ministarstva od januara do 31. marta, koji su poslanici prihvatili sa devet glasova za i dva protiv, Gašić je naveo da treba nastaviti unapređenje sposobnosti Vojske Srbije i da za to angažovati domaće kapacitete.

Dodao je da je za remont aviona izdvojeno 600 miliona dinara. Ministar je podsetio da Tužilaštvo pravi izveštaj o padu helikoptera kada je poginulo sedam osoba, a na osnovu izveštaja dve komisije koji su i objavljeni na sajtu Ministarstva. Gašić je rekao i da su preduzete sve mere da se teroristički akti iz regiona ne bi preneli u Srbiju i da je izrađena procena rizika za 2015. godinu.

Gašić je rekao da Srbija ima 25 izaslanstava odbrane, a do kraja godine biće zatvorena tri "koja su pokazala najslabije rezultate u prethodnih godinu dana" - Brazilu, Angoli i Španiji.

Poslanik opozicione Demokratske stranke (DS) i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac upitao je Gašića zašto je sada, a ne ranije, rešeno da se zatvore tri izaslanstva kada je "DS jasno ukazivao da će se otvaranje pokazati kao nerentabilno", na šta mu je Gašić odgovorio da je to obaveza Ministarstva zbog teške finansijske situacije.

Šutanovac je upitao Gašića i pod kojim uslovima se Ministarstvo odbrane odreklo zgrade Vojno-tehničkog instituta u Beogradu, u korist Ministarstva pravde.

"Mi smo izvršili zamenu nepokretnosti i za objekat u Katanićevoj od Ministarstva pravde dobili dva objekta, jedan u Ulici kneza Miloša i jedan na Crvenom krstu", naveo je Gašić i dodao da je i Ministarstvo pokrenulo sudske sporove kako nijedna nepokretnost Vojske Srbije ne bi bila "poklonjena".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja