GLEDAJ, SVETE, NJIH PRIMAŠ U UNESKO: Fotografija skrnavljenja srpske svetinje koja slama srce
Foto: Facebook Sava Janjić Printscreen

Slika užasa jača od 1.000 reči

GLEDAJ, SVETE, NJIH PRIMAŠ U UNESKO: Fotografija skrnavljenja srpske svetinje koja slama srce

Društvo -
Kao neko ko je još krajem devedesetih godina prošlog veka putem interneta i računara pronosio istinu o Srbima i njihovom progonu s Kosmeta, iguman Sava Janjić, poznatiji kao Sajber Sava, svom snagom uključio se u novu bitku na društvenim mrežama - #NoKosovoUNESCO

Iguman manastira Dečani Sava Janjić, nadaleko čuven po nadimku Sajber Sava, neumorni je čuvar srpskih svetinja i srpskog blaga na Kosovu i Metohiji.

Ovog puta on je na svoj Fejsbuk profil postavio fotografiju, čijeg autora nije naveo, a na kojoj se vidi kako Albanac skrnavi srpsku svetinju na najskandalozniji način.

Sava Dečanac je, nažalost, istovremeno i svedok stradanja mnogih srpskih bogomolja, čije je sistematsko uništavanje počelo uporedo s proterivanjem Srba s njihovih vekovnih ognjišta, odmah posle bombardovanja 1999. godine.

Kao neko ko je još krajem devedesetih godina prošlog veka putem interneta i računara pronosio istinu o Srbima i njihovom progonu s Kosmeta, Sajber Sava se svom snagom uključio u novu bitku na društvenim mrežama - #NoKosovoUNESCO.

Aktivan je na Fejsbuku, ali i Tviteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track