HAOS: Biznismen Zvonko Veselinović uzurpirao ski-stazu na Kopaoniku!
Foto: Marina Lopičić

Od nacionalnog parka napravio Kaluđericu

HAOS: Biznismen Zvonko Veselinović uzurpirao ski-stazu na Kopaoniku!

Društvo -
Biznismen s Kosova, blizak vlasti, koji gradi hotel na Kopaoniku, zbog građevinskih radova okupirao deo skijališta

BEOGRAD - Zvonko Veselinović, biznismen s Kosova, blizak vlasti, građevinskim mašinama i šutom zauzeo je ski-stazu na Kopaoniku, i to u jeku sezone!Zgranuti onim što vide, pojedini skijaši fotografisali su i snimili ovaj haos, komentarišući da je biznismen usred nacionalnog parka napravio Kaluđericu!

Na se može videti kako je glomazan građevinski materijal rasut po dobrom delu ski-staze, kao i radnici koji usred sveg tog haosa neometano rade. Podsećanja radi, Zvonko Veselinović je još sredinom godine najavio da će Srbija do kraja novembra dobiti jedan od najelitnijih hotela, koji će biti ponos Kopaonika i koji će dati novi impuls razvoju turizma.

- Hotel će se zvati „Doli Bel“ i sigurno će jedan deo u njemu biti posvećen Noletu - najavio je svojevremeno Veselinović, a pričalo se i da je zemljište za hotel kupio od Srđana Đokovića. Reč je o parceli od oko 900 kvadrata na kojoj je nekad bio kafić „Doli Bel“, koji je Srđan Đoković kupio pre nekoliko godina i gde je planirao da izgradi hotel.Da bismo saznali da li će ovaj deo ski-staze biti oslobođen i kako je uopšte došlo do toga da se na njemu izvode građevinski radovi, pozvali smo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Međutim, oni su rekli da je to van njihove nadležnosti. Zauzimanje ski-staze nisu hteli da komentarišu ni u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture, ali odgovorili su da je inspekcija tim povodom izlazila na teren i utvrdila da se hotel gradi po propisima.- Hotel „Doli Bel d. o. o.“izgrađen je u skladu sa izdatom građevinskom dozvolom, o čemu su sačinjena dva zapisnika.Ipak, kako su naveli, inspekcija je utvrdila da se na susednoj parceli izvode bespravni radovi, a da je investitor - nepoznat.- Dana 25. novembra inspekcija utvrdila je da je na susednoj parceli započeta bespravna izgradnja objekta, čiji je investitor nepoznat, i 21. decembra doneto je rešenje o uklanjanju tog objekta - napominju u Ministarstvu.U opštini Brus pokušali smo da dođemo do predsednika, zamenika predsednika i načelnika opštine, ali niko od njih se nije javljao.

VeselinovićRADOVE SAM PREPUSTIO DRUGIMAZvonko Veselinović odgovara za Kurir da nije obavešten o tome da je išta u vezi s građevinskim radovima na Kopaoniku sporno.- Imam sve dozvole. Što se tiče izvođenja radova, to sam prepustio drugima, po principu ključ u ruke. Koliko znam, nikakvih problema nema - kaže Veselinović.

Ko je Zvonko VeselinovićJavnosti je postao poznat nakon što se našao u grupi momaka koji su sprečavali Albance iz južnog dela Mitrovice da pređu u srpski deo grada. Bio je i jedan od organizatora postavljanja barikada 2011. na severu Kosmeta. Bio je blizak s prethodnom vlašću, a sad je u vezi i sa aktuelnom. Posao izgradnje auto-puta na Koridoru 11, vredan 75 miliona dolara, prošle godine je dodeljen konzorcijumu firmi koje gotovo da nisu imale iskustva u putarstvu, a na čelu jedne od njih je i Zvonko Veselinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track