HIT IZ DOMA ZDRAVLJA MOLE SE PACIJENTI Iz knjižica izbacite snimke zuba, deteline, ikone i slike!
Foto: Faceboook Printscreen

Sestre na šalterima muče muku sa dodatnom "dokumentacijom"

HIT IZ DOMA ZDRAVLJA MOLE SE PACIJENTI Iz knjižica izbacite snimke zuba, deteline, ikone i slike!

Društvo -

BEOGRAD - Mole se pacijenti da iz svojih zdravstvenih knjižica izbace sve papire, snimke zuba, deteline, ikone i slike, glasi natpis koji je osvanuo na šalteru jednog od domova zdravlja u Srbiji.

Fotografija natpisa kruži društvenom mrežom Fejsbuk, a ovakav slučaj nije usamljen jer su se na šalterima srpskih domova zdravlja pojavljivale i druge "objave" i apeli medicinskog osoblja upućeni pacijentima koji dolaze na pregled. Doduše, ova verovatno i ima smisla jer naši ljudi često imaju običaj da u knjižice zametnu ponešto važno.

Tako se pre tri godine na prijemnom šalteru jednog beogradskog doma zdravlja pojavio natpis koji je razbesneo pacijente, a glasio je ovako: ”Pripremite sitan novac, 50 dinara. Ako nemate, nećete biti primljeni“.

BRUKA NA ZVEZDARI: Ako nemate 50 dinara lekari vas neće primiti!

Taj natpis svojevremeno je izazvao pravu buru, a korisnica Fejsbuka koja ga je slikala i postavila na svoj profil prepričala je i razgovor s medicinskom sestrom sa tog šaltera: "Pitam sestru na šalteru kako može da zahteva ovako nešto? Šta ako izlazim iz auta i nemam sitno? Zar nije njena dužnost da ima kusur ako već ona meni naplaćuje? Drsko mi je odgovorila da joj se može."

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track