HIT: Sve više Srba uvećava penis
Foto: Shutterstock

Muškarci nezadovoljni „ponosom“ odlaze pod nož

HIT: Sve više Srba uvećava penis

Društvo -

Operacija muškog polnog organa na domaćim klinikama košta od 2.000 do 4.000, a dogradnja je moguća i po dužini i po obimu

BEOGRAD - Sve više muškaraca u Srbiji poslednjih godina odlazi „pod nož“ kako bi povećalo polni organ, potvrđeno je Kuriru u više beogradskih klinika za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.Nakon hirurške intervencije muški „ponos“ je uvećan za dva-tri centimetra, a to zadovoljstvo košta od 2.000 do 4.000 evra. Penis se povećava po dužini ili debljini, a moguća je i kombinacija jednog i drugog.Milan Colić, specijalista opšte hirurgije i direktor specijalne bolnice za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju „Dr Colić“, kaže da se za uvećanje penisa najčešće odlučuju muškarci srednjih godina.Nesigurni muškarci- To su muškarci koji iz nekog razloga osećaju nesigurnost kad je reč o polnom organu. Oni često nemaju pravi razlog za takvu operaciju. Mi najpre pokušavamo da im to objasnimo i ubedimo ih da nema potrebe da imaju nesigurnost zbog polnog organa, koji im se nekad čini manjim, a ponekad i zaista jeste takav. Ali, ukoliko baš insistiraju, onda se izvode hirurške procedure, i to više na povećanju obima nego na produženju organa - navodi Colić.Važniji je obimPostoji nekoliko hirurških tehnika za povećanje muškog polnog organa. Dužina se najčešće uvećava oslobađanjem ligamenata penisa, odnosno oslobađanjem dela penisa koji je bio uvučen unutar tela. Na taj način skriveni deo organa postaje vidljiv.S druge strane, obim se povećava punjenjem ovojnice penisa masnim tkivom iz organizma pacijenta, a mogu se koristiti i veštački materijali.Srbi nemaju maliDr Colić kaže da svi muškarci koji bi želeli da uvećaju polni organ moraju da znaju da je važniji obim nego dužina.- Ako uvećanjem obima može da se završi ovakva intervencija, onda je to lakše, prihvatljivije, brže i bezbednije - objašnjava on.Naš sagovornik, inače, naglašava da muškarci na balkanskim prostorima, u odnosu na svetsku statistiku, nemaju mali polni organ. Po dužini prenisa se uklapamo i u evropski prosek.

LiposukcijaSMANJUJU STOMAK DA BI IM ORGAN IZGLEDAO JOŠ VEĆIU klinici „Dr Colić“ objašnjavaju da rezultati intervencije uvećanja penisa zavise od nekoliko faktora. Ukoliko ima više masnog tkiva u pubičnoj regiji, ono može prikriti deo penisa i time umanjiti rezultat. Zato se pacijentu često uradi i liposukcija te regije.

ČinjeniceAPSTINENCIJA MESEC I PO NAKON ZAHVATA- Operacija povećanja penisa u Srbiji skoro duplo jeftinija nego u inostranstvu- Posle operacije produženja 20 dana se nosi teg od 100 grama da bi se izbeglo vraćanje organa u prethodno stanje- Nakon intervencije važno je koristiti i tzv. vakuum aparate, kako bi se postigao najbolji rezultat- Suzdržavanje od seksualnih odnosa je od četiri do šest nedelja- Postoperativni oporavak je brz, pacijent je radno sposoban nakon pet dana

SEKSOLOG Dr Aleksandar Milošević o psihičkoj pripremiGODINU DANA PACIJENTI ČEKAJU NA OPERACIJUDr Aleksandar Milošević, urolog i seksolog, objašnjava za Kurir da kad neki muškarac želi da se podvrgne hirurškom tretmanu, najpre se ispituje da li on možda već ima „normalan“ polni organ. To, prema evropskim standardima, podrazumeva dužinu od devet do 16 centimetara u erekciji.- Cela procedura nije nimalo jednostavna i nekad traje i do godinu dana. Svaki muškarac prolazi kroz strogu psihijatrijsku analizu. Ako prođe psihijatrijsku kontrolu, nakon toga može da plati da uradi povećanje. To je čista estetika - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja