HOĆETE BAZEN NA SELU? Država daje 200.000 dinara, evo koji su uslovi!
Foto: Profimedia

HOĆETE BAZEN NA SELU? Država daje 200.000 dinara, evo koji su uslovi!

Društvo -

BEOGRAD - Država je ove godine odlučila da sufinansira, ni manje ni više, nego i izgradnju bazena u selima.

I to tako što je spremna da sa maksimalno 200.000 dinara pokrije deo postojećih troškova, uglavnom za građevinski materijal i ruke.

Za ovu primamljivu mogućnost zainteresovani su mogli da se prijave do sredine oktobra, na konkurs Uprave za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede kojim država, navodi se, podstiče ekonomske aktivnosti na selu kroz podršku nepoljoprivrednih delatnosti.

Pravo prijave imali su: fizička lica – nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici, srednje škole i udruženja.

Sufinansiranje izgradnje bazena (površine veće od 12 kvadratnih metara i dubine najmanje metar) tako se našlo kao još jedna stavka na spisku ovogodišnjih ponuđenih subvencija. Između ostalog, moglo se konkurisati i za novac za dogradnju i adaptaciju kupatila, sauna, kuhinje, uvođenje centralnog grejanja, nabavke opreme za fitnes, uređenje dvorišta…

Ali, u ovom ministarstvu sada kažu da nije sigurno da li će i sledeće godine ostati ista politika subvencionisanja i kako će se raspoređivati budžet za ove namene koji je u 2016. godini iznosio 15 miliona dinara.

– Podsticajna sredstva isplaćuju se za realizovane investicije. Analiziraćemo relevantnost strukture pravilnika i svih predloženih mera po pitanju njihove opravdanosti i rezultata koje su postigle. Na osnovu tih pokazatelja pripremićemo i revidirati sve konkurse za narednu godinu, što je praksa u svim zemljama EU – ističu u ovom ministarstvu.

(B92/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja