HORGOŠ OTVOREN: Granični prelaz sa Mađarskom ponovo radi
Foto: AP 2015

Deo auto-puta i dalje zatvoren

HORGOŠ OTVOREN: Granični prelaz sa Mađarskom ponovo radi

Društvo -
Prelaz Horgoš 2, u smeru od Mađarske ka Srbiji bio zatvoren samo na pola sata, kod mesta Reske, pošto je oko 300 izbeglica pobeglo iz obližnjeg izbegličkog kampa i zaputilo se ka auto-putu M5

HORGOŠ - Mađarska je danas tokom dana na pola sata zatvorila svoj glavni granični prelaz sa Srbijom kod Horgoša 2.

To se desilo nakon što je oko 300 izbeglica pobeglo iz obližnjeg izbegličkog kampa i zaputilo se ka auto-putu M5.

Granični prelaz Horgoš 1, u smeru od Srbije ka Mađarskoj ni u jednom trenutku nije ni bio zatvaran, dok je prelaz Horgoš 2, u smeru od Mađarske ka Srbiji bio zatvoren samo na pola sata, kod mesta Reske.

- Danas, u blizini GP Horgoš-Reske, sa mađarske strane, u 12,30 časova došlo je do probijanja zaštitne ograde od strane većeg broja ilegalnih migranata.Tada je privremeno obustavljen saobraćaj na ulasku u Republiku Mađarsku. U 12,50 časova došlo je do normalizacije saobraćaja, saopštio je MUP Srbije.

Svi granični prelazi od Srbije ka Mađarskoj, kao i u suprotnom smeru, trenutno funkcionišu normalno.

Mađarska policija saopštila je da je preduzela neophodne mere za pronalaženje izbeglica koje su pobegle iz prihvatnog centra.

U saopštenju se precizira da se incident dogodio danas nešto pre podneva i da su izbeglice u dva navrata probile ogradu i uputile se ka auto-putu, nakon čega je policija preduzela mere usmrene na "hvatanje" izbeglica.

Trenutno je još uvek zatvoren jedan deo puta u Mađarskoj.

( EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track