HOROR U LESKOVCU: Zaboli krst na sred ulice i pozivali Rome na obračun
Foto: Facebook/Jugmedia

Srpski Kju Kluks Klan

HOROR U LESKOVCU: Zaboli krst na sred ulice i pozivali Rome na obračun

Društvo -

U noći između četvrtka i petka nepoznati mladići uz povike i zvuk sirena iz automobila uznemiravali su i pozivali građane romskog dela naselja Slavaka Zlatanovića da izađu iz svojih kuća kako bi se obračunali sa njima, piše ROMinfomeida.

Na sred puta glavne ulice u naselju oni su naboli dva mrtvačka krsta koji su najverovatnije skinuli sa nekih od grobova gradskog groblja u Leskovcu i na taj način pokušali da zaplaše građane romskog dela naselja Slavka Zlatanovića.

“Oko četiri sati ujutro probudila me je galama i sirena automobila. Desetak mladića uz razne pogrdne reči i psovke pozivali su Rome da izađu iz svojih kuća i obračunaju se sa njima, zatim su iz automobila izvadili dva mrtvačka krsta i naboli ih na sred glavne ulice, bila sam uplašena i odmah sam pozvala policiju, koja je brzo stigla na mesto događaja ali mladići su pobegli u nepoznatom pravcu”, kazala nam je žena čija je kuća pored puta, zapravo pored mesta gde se desio incident, koja je iz bezbedonosnih razloga želela da ostane anonimna.

ROMinfomedia je u toku dana više puta pokušala da stupi u kontakt sa potparolom Policijske uprave u Leskovcu Bobanom Zdravkovićem kako bi dobili saopštenje u vezi ovog incidenta ali potparol se nije javljao na pozive i nije odgvarao na poruke.

(Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track