OVO JE HRVAT KOJI JE SRUŠIO ZIDOVE: Oženiću se Srpkinjom makar išao po nju i kroz kukuruze!

Sve za ljubav

OVO JE HRVAT KOJI JE SRUŠIO ZIDOVE: Oženiću se Srpkinjom makar išao po nju i kroz kukuruze!

Društvo -
Miodrag Novaković iz Osijeka kaže da ga zatvoreni granični prelazi neće sprečiti da buduću suprugu Šanelu Ljepić i srpske svatove iz Novog Sada dovede u Hrvatsku na svadbu. Mlada poručuje da će preplivati Dunav ako treba

BEOGRAD - „Moju Šanelu čekam već osamnaest godina i nikakve zabrane ili zatvorene granice neće zaustaviti našu ljubav, to je iznad političkih sukoba. Iz Srbije 200 svatova dolazi u Hrvatsku na svadbu, pa makar morali da idu kroz kukuruze!“Ovako za Kurir počinje priču Hrvat Miodrag Novaković (25) iz Osijeka, koji je prekjuče ostavio komentar na Fejsbuk stranici hrvatske vlade: „Ja imam svatove 3. oktobra i po mladu idem u Novi Sad, otvorili vi taj Erdut ili ne, verujte mi, ja ću proći. Milom ili silom. Hvala.“ Njegova poruka oduševila je hiljade ljudi i uspela da ujedini region u vreme ozbiljnih političkih previranja izazvanih migrantskom krizom.S obe strane već danima stižu oprečne političke izjave, ali i uvrede, granice su i dalje zatvorene, a u Hrvatsku se ne može ući automobilom sa srpskim registarskim tablicama.Svadba 3. oktobraDa bi dokazao da ljubav i bukvalno ruši sve granice, Miodragu nije bilo teško da otputuje po svoju mladu Šanelu Ljepić (25) u Novi Sad kako bi je doveo u Osijek.- Teško je, trenutna situacija nas mnogo brine. Retko smo se viđali, a sad su još i granice zatvorili, kao da ne živimo u Evropi. Svadba je zakazana za treći oktobar u Vukovaru i dolazi preko 200 svatova samo iz Srbije. Ili će doći kroz Bosnu ili kroz kukuruze, trećeg nema, ali svadbu ne odlažemo! - odlučan je Novaković, koji trenutno privodi kraju magistarske studije elektrotehnike.Njegova i Šanelina ljubav datira još iz prvog razreda osnovne škole u Osijeku u koji su išli zajedno, ali se onda buduća gospođa Novaković sa porodicom odselila u Novi Sad.Međutim, Miodrag je nikada nije zaboravio.Odmah rekla „da“- Čekao sam je i tražio dugo, a onda sam je 2009. godine našao na Fejsbuku i od tada se ne razdvajamo. Znao sam odmah da je ona ta, da sa njom želim da provedem ostatak života - navodi Novaković, dok Šanela dodaje:- Iznenadila sam se kad me je zaprosio, ali sam odmah rekla „da“, bez razmišljanja! Zato se i dalje nadam da će se stanje normalizovati. Ako treba, spremna sam i da preplivam Dunav! - kroz smeh kaže Ljepićeva.

Generalna proba... Miodrag sa prijateljem na jednoj svadbi
Generalna proba... Miodrag sa prijateljem na jednoj svadbi

Nada veruju da će lakše doći do posla u našoj zemlji BUDUĆI MLADENCI ĆE ŽIVETI U SRBIJIBudući mladenci nameravaju da zajednički život posle svadbe ipak nastave u Srbiji jer smatraju da će tu imati više prilike za zaposlenje.- Ipak će nam posao određivati gde ćemo živeti, ali planiramo da se nastanimo u Novom Sadu. U Srbiji imam mnogo rodbine, a nadam se da tada već neću imati problema da, kad god poželim, posetim i moje u Hrvatskoj - kaže Miodrag Novaković. Njegova hrabra i romantična poruka dobila je mnogo lajkova na Fejsbuku, a Miodragovi prijatelji su čak osnovali grupu „Podrška za Minc Prikija“, kako se Novaković inače predstavlja na ovoj društvenoj mreži. „Po nju i na kraj sveta!“, „To nije ljubav - to je od ljubavi jače!“, „Našle se dve srodne duše, i to ne može nijedna granica zaustaviti“, ali i „Ako ti ne otvoriš granicu, niko neće“ samo su neki od pozitivnih komentara koji su stigli iz svih krajeva bivše Jugoslavije, ali i dijaspore.

Mnogima smetajuHRVATI BLOKIRALI NOVAKOVIĆEV PROFILMiodragov komentar na Fejsbuk stranici hrvatske vlade izazvao je pravu buru u medijima u regionu, ali se njegovom profilu na ovoj društvenoj mreži od juče ne može pristupiti.- Neko mi je hakovao ili blokirao profil, ne mogu ni ja da uđem, ali ne mogu da tvrdim da mi je hrvatska vlada to uradila. Nisam očekivao da ću izazvati ovoliku reakciju, ali nam je oboma u svakom slučaju veoma drago - kaže Miodrag Novaković za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja