HUMANOST: Organizacija 28. jun završila projekat pomoći Kosmetu
Foto: 28 Jun

Pomoć za porodište i obnovu crkve

HUMANOST: Organizacija 28. jun završila projekat pomoći Kosmetu

Društvo -
Porodilište u Kosovskoj Mitrovici je dobilo 4 nova klima uređaja, spavaćice za porodilje, pelene za bebe, i drugi sanitetski materijal. SPC u Eparhiji Raško-prizrenskoj je predata novčana donacija za popravku crkve u Podujevu

Isporukom pomoći porodilištu u Kosovskoj Mitrovici i donacijom za obnovu crkve Svetog Ilije u Podujevu, na Kosmetu, kao i donacijom porodici Bogavac u Podgorici, s ponosom možemo da objavimo da je naša praznična akcija "Pomozimo srpskim porodicama" uspešno okončana, kaže se u saopštenju organizacije "28" jun.

Porodilište je dobilo 4 nova klima uređaja, spavaćice za porodilje, pelene za bebe, i drugi sanitetski materijal. SPC u Eparhiji Raško-prizrenskoj je predata novčana donacija za popravku crkve u Podujevu, koju su Šiptari uništili u pogromu 2004.

Naši regionalni partneri Sistem vrednosti, otputovali su iz Beograda na Kosmet da isporuče donacije. U Crnoj Gori, naš saradnik, Vladislav Dajković, koji je pre 2 nedelje pretrpeo ozbiljne povrede u politički-motivisanom fizičkom napadu, predao je pomoć naše organizacije porodici Bogavac u Podgorici, u vidu ugaone garniture, kreveta, garderobe, hrane i drugog.

Ovim akcijama pomoći zavšen je naš projekat pomoći Kosmetu, koji je počeo u oktobru prošle godine, sakupljanjem pomoći za Oca Nektarija Serfesa i njegov Fond za pomoć manastiru Dečani (Father Nektarios Serfes, Decani Monastery Relief Fund). Ovom poslednjom isporukom na Kosovu, takođe je kompletiran i praznični projekat "Pomozimo srpskim porodicama", koji je uključivao pomoć srpskim porodicama u Srbiji, Republici Srpskoj, Srpskoj Krajini u Hrvatskoj, Crnoj Gori, i konačno, Kosovu i Metohiji. U narednih nekoliko nedelja 28. Jun će razraditi detalje za sledeći veliki projekat, sličan onima koje smo radili ranije.

Nadamo se da ćemo do leta 2016. uspeti da sakupimo dovoljno materijalne i novčane pomoći za 1000 najugroženijih srpskih porodica širom Balkana. Ovaj projekat je spontan odgovor na sve pozive za pomoć koje smo dobili tokom praznika direktno od ugroženih porodica, njihovih prijatelja ili aktivista 28. Jun-a sa terena, kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track