IKONA PROTESTA: Otkrivamo ko je devojka s narcisima i lice s Kurirove naslovne strane
Foto: Dragan Kadić

Nekad je bio Čeda, a danas...

IKONA PROTESTA: Otkrivamo ko je devojka s narcisima i lice s Kurirove naslovne strane

Društvo -

Lepotica s buketom u ruci je rediteljka Katarina Dević, koja je već na majčinim leđima rušila kao dete na sličnim protestima i Slobodana Miloševića

Devojka s buketom belih narcisa postala je zaštitno lice protesta studenata, mladih i građana nezadovoljnih izbornim rezultatima pod nazivom "Protest protiv diktature".

Mlada dama nije nepoznata javnosti i reč je rediteljki Katarini Dević. Ona je pre nekoliko godine predstavila film „Ostvari svoj san“ u kome je pružila podršku mladima da ostanu u Srbiji i učine sve što mogu da se izbore za profesiju kojom žele da se bave u životu.

Sagovornici su joj bili: Vlade Divac, Ivan Bosiljčić, Milica Milša, Sergej Trifunović, pilot Ana Tadić, članovi Beogradskog sindikata, Nevena Miličević, pukovnik Vojske Srbije Slađan Stamenković, specijalista akušerstva iz GAK „Narodni front“ Sanja Jokanović, kuvar Vidoje Stančić, mladi slikari, pijanisti, fotografi i 80 plesača iz Plesnog centra „Mladost“.

Njena majka je poznata književnica Natalija Dević koja je nakon što je Kurir objavio naslovnu stranu s njenim likom napisala:

- Naučila je slova u redakciji Demokratije, na kompjuteru, gde sam je vodila na posao sa sobom. Takva su bila vremena. Ona meni na ramenima, pa zajedno do Terazija, niz Kralja Milana,kroz proteste protiv Slobe. Još čuvam njen dečiji crtež PreCednik Milošević - dole! I evo je na protestima ponovo – napisala je Natalija.

10 dana protesta u 100 sekundi: Ovo su najzanimljiviji momenti uličnih demonstracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track